Start de flow met een ochtendritueel en maak een succesvolle dag.

Start de flow met een ochtendritueel en maak een succesvolle dag.

flow en doen

Hoe jij  in de ochtend opstaat heeft grote invloed op het plezier van die dag; ook op het uiteindelijke succes in jouw leven. Jouw manier van wakker worden positiever maken is een effectieve manier om je leven te veranderen. Hier lees je hoe dat werkt.

Voor iedereen?

Moeite met wakker worden? Iedereen kan zich een nieuwe ochtendroutine aanleren. Of je nu jong of oud bent, een succesvolle zakenvrouw of leraar op een basisschool. Of op zoek naar werk bent, buschauffeur of miljonair bent… Een positieve ochtendroutine heeft direct invloed op jouw energie en alle aspecten van je leven en is altijd nuttig. Ook op het moment  dat je in een dip zit en je weer een lichtpuntje wilt creëren. Heel nuttig op de momenten dat juist alles goed met je gaat en je een nog hoger doel wilt bereiken. Hal Elrod schrijft in zijn boek “Miracle morning” de diepgaande voordelen die je kunt verwachten wanneer je iedere dag met een doordachte ochtendroutine start.

 

Dit zijn positieve effecten bij een ochtendroutine

- de dag met energie wakker worden
- er is een structuur om dingen te laten lukken
- helderheid komt in plaats van verwarring en stress
- lichamelijke conditie verbetert
- je valt af
- productiviteit gaat omhoog
- het ontdekken van jouw Ikigai ofwel levensdoel
- in jouw leven denk je niet meer aan minder of slechter
- dankbaarheid vervangt zorgen
- er komt een gevoel dat je alles aankunt door het volhouden van jouw routine
- de wet van aantrekking zorgt ervoor dat je dag beter verloopt

 

De 4 % die succes heeft

Slechts 4 % van de mensen leven het leven dat ze graag willen. Een leven met voldoening, voldoende geld, uitdagingen, waardevolle relaties en een goede gezondheid. Natuurlijk wil iedereen gezond en gelukkig zijn. Daarvoor moet je wel eerst bij jezelf iets veranderen.

Maar  96 %  van de mensen slaagt er niet in om hun leven veranderen. De meesten zetten niet eens een eerste stap.

De vraag voor jezelf nu is:  wil ik beginnen om stappen naar een beter leven te zetten en wil ik dit ook bereiken? Hoor ik bij die 4 %? Want je kunt het. het is jouw natuurlijke Flow die dit mogelijk maakt. 

“Maar dat is niet realistisch” hoor ik je denken. En dat is nou precies waarom 96 % niet die voldoening van een tevreden leven ervaart. Het is zo vanzelfsprekend geworden om een middelmatig leven te leiden, dat het gewoon niet meer bij mensen in hun hoofd opkomt dat het anders kan. Jouw ochtendroutine helpt je om in de creatieve vibe van verwachting en verandering te komen.

Jack Canfield en Napoleon Hill

Als je de succesverhalen leest van mensen die drastisch hun leven hebben veranderd in de Chickensoup for the Soul boeken van Jack Canfield, dan is er steeds sprake een trigger. Een trigger waardoor mensen besluiten het NU anders te gaan doen. Mijn trigger waardoor mijn leven drastisch veranderde zat in het beroemde boek Think and grow Rich van Napoleon Hill. Hij schrijft

‘er is een verschil tussen iets wensen en er klaar voor zijn om het te kunnen ontvangen. Niemand is klaar om iets te ontvangen, tenzij hij er van overtuigd is dat hij het kan krijgen. De vereiste mindset is gebaseerd op geloof en vertrouwen. Hopen en wensen zijn niet voldoende. ‘

Ding dong ding dong

Het kwam bij mij binnen als een beierende kerkklok. Lees deze zin gerust nog een paar keer. Op het moment dat jij je leven wilt veranderen, moet je dit beslissen. Je dient zo een sterk verlangen te ontwikkelen dat je het voelt. Dit was voor mij het moment waarop ik voelde en besloot na een jaar kwakkelen en specialist bezoek het anders te gaan doen. Vanaf die dag is mijn leven weer in de lift gekomen. Jij kunt alleen maar je leven veranderen op het moment dat je beslist dat jij je leven gaat veranderen. Eenmaal het besluit genomen, kwam er al vlot een uitspraak van Albert Einstein voorbij:

 

Uitspraak van Albert Einstein en het ochtendritueel

‘ alles is energie, meer is er niet. Stem je af op de frequentie van wat je wilt en je krijgt die realiteit. Het kan gewoon niet anders. Dit is geen filosofie, dit is natuurkunde’

 

Wat op dat moment voor mij zoveel betekende als: wat ik tot nu toe heb meegemaakt in mijn leven is een logisch gevolg van wat ik heb gedacht en wat ik heb gedaan. Verander ik mijn denken, dan verandert mijn gevoel. Denken en gevoel zijn ook energie, dus kan ik daardoor mijn leven veranderen.

Mijn ochtendritueel bracht een vibe op gang die maakte dat mijn leven steeds meer ging zoals ik het wilde. Daarbij kreeg ik in de gaten dat ik het zelf kon doen. Ook dat de veranderingen snel kwamen. En ik ben het iedere dag bewust energie gaan geven, vlak na het opstaan. 

Hoe werkt nou zo een ochtendritueel?

Op het moment dat je het besluit hebt genomen dat je nu leven wilt veranderen, dan zal je leven veranderen. Voel je dit verlangen (nog) niet en neem je het besluit (nog) niet, dan blijft alles gewoon zoals het was. Voor de mensen die nu kunnen veranderen is er goed nieuws:  we hebben gemiddeld maar 21 dagen nodig om ons een nieuwe gewoonte eigen te maken.

Maak een start met je ritueel en hou dit iedere dag vol. Wat betekent dat je misschien een half uur eerder op moet gaan staan. En ook al denk je, nog minder slaap dat lukt mij niet, het zal je juist energie opleveren. Wil je echt je leven veranderen? Dan is dit het moment om jouw ochtendritueel te gaan samenstellen. Dit is niet zoals altijd je brood eten en koffie drinken. Je gaat bewust iets toevoegen dat specifiek jouw aandacht krijgt.

Inspiratie nodig? Kijk bij de tips en tools hoe je zo een ochtendritueel kunt maken
Meer weten over de uitspraak van Einstein en de wet van aantrekking ? Lees hier verder