Flow en de Wet van Aantrekking. Hoe je een zender en ontvanger bent in een positieve Flow

Flow en de Wet van Aantrekking. Hoe je een zender en ontvanger bent in een positieve Flow

hoe werkt flow

Flow is onze natuurlijke staat van zijn. Bij iedereen. Omdat Flow onderhevig is aan een natuurwet. Net als dat we niet omhoog vallen omdat er zwaartekracht is, geldt dat je niet kunt ontsnappen aan Flow. Of die Flow nu negatief of positief is maakt niet uit. Flow werkt altijd. Flow en de Wet van Aantrekking gaan altijd samen.

Flow

Flow is een aaneenschakeling van gebeurtenissen die we zelf veroorzaken en waar we een goed of geen goed gevoel bij hebben. Een bergbeklimmer die volledig  gefocust is op de rotswand, heeft geen ruimte om aan iets anders te denken. Tijd en plaats en zelfs het ervaren van het zelf, kunnen op zo een moment verdwijnen. Je gaat dan helemaal op in de activiteit en voelt je vrij en gelukkig. Omdat er een doel is, de reis naar het doel voelt vaak al als een vervulling en er volledige focus is.
Dit is hoe meestal het effect van Flow wordt uitgelegd.

Naast het perspectief op Flow als een enkele activiteit, is er ook een bredere kijk op Flow die we kunnen gaan zien als de Flow van ons leven. Tegenslag hebben of het voor de wind gaan wordt veroorzaakt door die Flow, waarin wij ons bevinden. Start de Flow richt zich op het bewust maken van mensen van het natuurlijke feit dat je de Flow van je leven kunt herkennen en daarna bewust kunt sturen. Op het moment dat je dat bewustzijn eigen hebt gemaakt, start je een Flow die jou brengt wat je wilt. Echter, de meeste mensen leven onbewust en jammer genoeg met een voor hun negatieve resultaat. Daarbij krijgt iedereen wat ze wil, ook al is dat iets (onbewust) negatiefs. Dit is niet goed of fout, het is wat bij mensen gebeurt.  

 

" Iedereen krijgt precies wat hij of zij wilt
zo werkt onze natuur " 

 

De wet van aantrekking

Alles is energie. Wat in onze wereld vast lijkt, bestaat uit bewegende deeltjes en veel ruimte. Of het nu de pen in je hand is of de aarde zelf, alles is opgebouwd uit dezelfde materie. Ook wat niet vast is, bestaat uit bewegende deeltjes en heel veel ruimte. Deze bewegende deeltjes reageren op elkaar. Wat je denkt en voelt, is ook energie. Deze energie straal je uit. De energie die je uitstraalt trekt gelijkwaardige energie aan. Een deel van deze energie kun je terug gaan zien in jouw realiteit in de vorm van mensen, vormen en gebeurtenissen.

 

Daarom kan een pechdag, als je dit maar hard genoeg denkt en voelt, ook een pechdag worden. En dan komt de bus niet. Of kun je een succes behalen, als je er maar vaak genoeg aan denkt en daarbij voelt dat je succesvol bent. En dan heb je een positieve onverwachte ontmoeting.

Dat wat je meemaakt wordt in jouw realiteit gebracht door de wet van aantrekking. Die werkt als volgt: alles dat gelijk is trekt elkaar aan. Die wet van aantrekking werkt altijd, net als de wet van de zwaartekracht. Dit is zo omdat beide wetten natuurwetten zijn. Ze zijn al-tijd van kracht omdat ze universeel zijn. Of jij je daar nu van bewust bent of niet.

Flow en de wet van aantrekking

Als je de inzichten van Flow en de Wet van Aantrekking kunt toepassen, dan ga je direct de werking ervaren. Deze keer ben je bewust van wat je denkt en voelt en zijn je activiteiten bewust gericht op wat je wilt. Vervolgens ervaar je ook bewust het resultaat.

Vooraf weet je dat hetgeen je wilt  M O E T ontstaan. Het M O E T zo zijn;  want dat is een natuurwet. Het kan niet N I E T zo zijn. We staan hier zelden bewust bij stil. En dat is logisch want we ervaren het en denken er niet over na omdat het zo is.

 

" Je gaat een kind ook niet uitleggen dat iets niet naar boven kan vallen. Het kind ervaart vanzelf dat als iets valt, het naar beneden valt "

 

Het enige dat een positieve Flow in de weg zit, dat ben je zelf

Om de Flow en de Wet van aantrekking bewust toe te kunnen passen is het nodig dat we weten hoe ze werken en dat we besluiten dat we deze inzichten voortaan bewust tot uitdrukking gaan brengen. Daarbij  is alleen nog de herkenning nodig dat we ons beperkte denk- en lichaam systeem niet zijn, maar juist de onbeperkte ruimte waarin alles ontstaat. Daarmee komen we in het NU terecht. Het enige moment dat er is. Dat is wat je nu werkelijk bent. Want alles is opgebouwd uit dezelfde materie en ruimte.  

 

dus ben je on-beperkt

 

Vanaf het moment je dit in jezelf kunt realiseren, creëer je bewust de Flow aan ervaringen.
Op het moment dat jij je blijft identificeren met de persoon en het daarbij behorende denksysteem en lichaam, ben je be-perkt en leef je in je gedachten. Daardoor creëer je onbewust jouw Flow van leven. Bedenk je voortdurend dat jouw Flow en de Wet van aantrekking er altijd zijn.

 

Wat echt is, is altijd eenvoudig!

Het is geen moeilijk concept. Precies daarom gelooft 96% van de mensen het niet.

 

" Je creëert je eigen leven!
Ja hoor, dat zal wel "

 

We zijn geconditioneerd om gecompliceerd te denken. Als je wat hier geschreven staat I N  J O U  kunt realiseren, ben je er. Dit is lastig want we schieten in onze gedachten, naar eerdere ervaringen en gevoelens of we houden ons bezig met toekomstige zorgen. En dan zijn we, hup, terug in ons onbewuste beperkte zelf. Weg uit het NU. En denken we:

ik kies toch niet voor geldtekort, een slepende relatie of dat ik mijn werk verlies….

Tegelijkertijd…… als je de ruimte en het fantastische gevoel van eenheid liefde en mogelijkheden maar een paar seconden hebt kunnen ervaren, dat weet je het en kan je aan de slag.

Start de Flow helpt jou dit bewustzijn te realiseren zodat jij  je leven de richting kunt geven die je wilt. Op de natuurlijke manier die bij jou past.