Hoe je bij de 4% mensen kunt horen die slaagt en is gaan doen wat ze echt willen

groei

Wil je verandering in je leven? Heb je een goed idee? Zet de eerste stap en sluit daarmee aan bij de 4% die "ja" zegt en "ja" doet.

      Door de eerste stap te zetten komt er een nieuwe energie in beweging. Die energie zorgt ervoor dat jij onderweg gaat naar wat je wilt bereiken. Misschien is dat een andere woonomgeving , ander werk of een liefdevolle partner. Voor een ander betekent het een gezonder lichaam of gaan leven van jouw idee. En op het moment dat je na de eerste stap ook doorgaat, onderweg aan het leren bent en positief blijft denken, dan kun jij zeker je doel bereiken.

       Dan hoor jij bij de, helaas zeldzame, 4% mensen die hun doelen realiseren. In de praktijk is het werkelijk zo weinig. Hoe komt het dat 96% op een of andere manier afhaakt?

De 4% die slaagt: hoe je het verschil kunt maken

      Op het moment dat je iets nieuws wilt ondernemen realiseer je dan het volgende: 4% van de mensen lukt het. Een overdonderende 94% slaagt er niet in. Het grootste gedeelte faalt omdat zij er niet toe komen om het eerste stapje te zetten. Ze beginnen de reis niet eens en zullen daardoor nooit op hun bestemming aankomen. Omdat ze blijven steken in twijfel over de voorwaarden om te kunnen slagen. Doe dit dus niet. Hieronder zie je wat voorbeelden zodat je de belemmeringen gaat herkennen:

               waar haal ik het geld vandaan?

               maar ik heb er geen tijd voor

   ik ga niet alle schepen achter mij verbranden

            ik ben een pechvogel want ik heb het al eens eerder geprobeerd en toen....

      dit zou ik wel willen maar ik heb er de opleiding niet voor

      anderen zien mij nooit staan en ik vind het lastig om contact te maken

             ik durf niet voor mijzelf te beginnen

            iedere dag oefeningen doen hoe ik nooit vol

         de afgelopen jaren heb ik al 4 diëten gedaan, de kilo's waren zo weer terug

 

Het is allemaal waar

      Ja, dit is zo, het zijn allemaal reële bezwaren. Als je dit leest en je leest de titel: 'Hoe je bij de 4% mensen kunt horen die slaagt' dan denk je misschien: hoe kan het?

      Tijdens workshops vragen mensen mij soms bijna boos: "vertel jij dan maar eens waar ik het geld vandaan moet halen". En, dat weet ik ook niet, ik weet nu niet waar zij hun geld gaan vinden. En ook al zou ik in deze beginfase met suggesties komen om geld te vinden, dan zullen ze 1 voor 1 afgeschoten worden. Omdat de eerste stap niet is gezet. Want ze zitten vast in hun denken en starten niet.

Wat is de eerste stap?

      De eerste stap zetten betekent letterlijk dat je een eerste stapje zet. Dat je gaat onderzoeken, leren, informeren, doen.  Het betekent dat je open staat om op ontdekkingsreis te gaan. Dat je besloten hebt op weg te willen gaan en dat je beseft dat er voor iedere beantwoorde vraag, er twee vragen in de plaats komen.
      De 4% die slaagt hebben vanaf het begin "JA" gezegd tegen zichzelf en hun idee. En daarbij ontdekt dat de antwoorden ondereg komen door nieuwe dingen te proberen en te blijven leren. En dat het okay is dat je van tevoren niet weet hoe het zal gaan.
Want dat hoort bij het o n t d e k k e n.

Start de flow en hoor bij de 4 % die het echt gaan doen

      De 4 % die slaagt heeft hebben geen zak met geld gekregen. Ze hebben geen dom geluk gehad. Ze hadden niet alle kennis voordat ze begonnen. Ze zijn gewoon begonnen. Met de eerste stap. Dan stap voor stap verder. Want je kunt altijd beginnen. En dat is het geheim van succes