Hoe realiseer je ieder willekeurig doel?

Hoe realiseer je ieder willekeurig doel? Met deze 5 Stappen

groei

Iets nieuws gaan doen wat je graag wilt doen vraagt moed. Soms heb je wat support en inzichten nodig om te starten en door te gaan met het realiseren van je doel. De meeste mensen die een goed idee hebben beginnen er zelfs helemaal niet aan.

Hoe realiseer je een doel, ieder willekeurig doel. Je wilt bijvoorbeeld  meer conditie. Of je wilt specifieke kennis gaan ontwikkelen en misschien je eigen werk meer geld laten opbrengen. Hoe blijf je in de Flow zodat het ook gaat lukken? Hoe krijg je dat voor elkaar? Het start met de basis.


Jij bent een krachtige Basis

De basis ben jij. Jouw energie, gezondheid en de groei mindset. Geloof je in jezelf? Zorg je goed voor je lichaam? Ontspan je voldoende en ga je bewust met je energie om? Ik zeg vaak tijdens de workshops: “wees gierig met waar je energie in steekt”. Kijk uit dat je niet verdwaalt in de alledaagse dingen om je heen en zo de energie kwijt raakt om te werken aan jouw doel. Je zal meer “nee” moeten leren zeggen. Want jij bent bezig met je plan. Jij bent de basis van jouw succes. Door daarbij de motor en de mind bewust te blijven voeden, kun je het volhouden   

 

Hier volgen 5 tips van Brendon Burchard, een ondernemer, leraar en inspirator die mensen helpt bij het realiseren van wat ze willen.

  

Uitkomst

  1. Uitkomst Wat is de echte uitkomst die je wilt? Hoe ziet dit eruit? De lifestyle, het gevoel dat je zoekt? Het welzijn dat je zoekt, vrienden, familie, gezondheid, ontwikkeling. Wat ben je aan het doen, waar en met wie? Kijk of je dit kunt zien en kunt voelen. Wees hierin zo duidelijk mogelijk zodat het een levendig onderdeel van jou wordt.

 Model

  1. Model Denk na over wat het model is waarin je alles wil laten uitkomen. Kan een business model zijn of een model voor verbeteren van je gezondheid. Een model is de manier waarin jij je idee vorm gaat geven en jouw idee in je hoofd naar concrete stappen overgaat. Als je conditie wilt opbouwen door hard te gaan lopen, dat kun je dit doen volgens een schema. Wil je producten aan bieden in een Webshop dan ga je onderzoeken welke stappen er nodig zijn en in welke volgorde. Een model is nodig om de energie van jou idee te laten stromen.

 Ritme

  1. Ritme Beweging gaat ontstaan door ritme. Wat is je ritme van gewoonten, acties en aandacht waarin het gewenste tot stand kan komen? Wat is je routine? Het is de job, het werk dat gedaan moet worden. Maar veel mensen hebben al een job en doen het erbij, en dan vaak op willekeurige momenten, zonder een ritme te volgen. Als iets niet tot stand komt, dan is meestal het ritme gebroken. Bepaal wanneer je werkt aan jouw idee en maak de afspraak met jezelf dat je het ook gaat doen.

 Mensen

  1. Mensen Je weet de uitkomst, het model en het ritme. Nu gaat het om de mensen, de anderen die betrokken zijn. Je hebt anderen nodig voor kennis of het werk dat moet gebeuren. Kies de goede mensen. Wat weten ze, wat doen ze en hoe denken ze. Wat hebben ze al laten zien van hun kwaliteiten? Dit gaat in startende bedrijven en ook daarna vaak fout. Je gaat zorgvuldig kiezen en het dus goed organiseren. 

 Groei matrix

  1. Groei matrix Wat is je groei matrix? Je meetlat? Wat wil je precies laten groeien? Hoe ga je het meten? Bijv. je wilt een betere gezondheid, welk schema volg je? Hoe meet je wat je eet, hoe je gaat bewegen, het ritme, de oefentijd, en het aantal bewegingen per oefening? Welk resultaat wil je na 3 maanden bereikt hebben? En na een half jaar? Op het moment dat je geen meetpunten hebt, is jouw idee niet concreet te maken.

 

 Dit is het werk doen

Zie dus allereerst zo precies mogelijk voor je wat je wilt. Ontwerp een model om dit stapsgewijs te laten groeien. Zorg dat dit model jouw levensritme wordt. Kies zorgvuldig wie je erbij inschakelt en bepaal vooraf meet momenten van de vooruitgang.

Dit alles geeft je een gevoel van controle en intense voldoening als je jouw idee volgens deze 5 stappen uit gaat rollen. Anderen zullen misschien zeggen dat je geluk hebt gehad. Jij weet voor jezelf dat je gewoon het werk hebt gedaan dat je gedaan wilde hebben en je kunt trots zijn.