Verander je gezondheid met de principes van Flow

Verander je gezondheid met de principes van Flow

flow en gezondheid

Ons lichaam kunnen we gebruiken om in Flow te zijn. Andersom houdt Flow ons lichaam gezond. Gezondheid en flow vormen een natuurlijke wisselwerking.

 

We doen het in de verkeerde volgorde

  Gezondheid omvat het lichaam en alle gedachten. Op het moment dat we meer aandacht krijgen voor gezondheid, komt dit meestal door situaties waarbij wij ons juist minder gezond voelen. Dit kan gebeuren door gevoelens van stress, door ziekte of doordat we merken dat ons lichaam dat niet meer kan, wat ons hoofd nog wel denkt dat het kan. De bereidheid om bewust met onze gezondheid om te gaan, ons lichaam en  onze gedachten dus, komt er vooral als we behoefte hebben aan verbetering van die gezondheid. 

 

"Het is zo is jammer dat er eerst iets ongewenst moet gebeuren,
voordat mensen zich bewust worden
dat ze iets aan hun gezondheid willen gaan doen.
 Terwijl er een veel gemakkelijker weg is"

 

Verander je gezondheid. Kies een ander startpunt voor jezelf 

  Een goede gezondheid door het toepassen Flow kan, mits we voldoende inzichten en vaardigheden ontwikkelen om vreugde te vinden in wat onze gedachten en lichaam allemaal kunnen doen. Juist niet uit angst of noodzaak omdat er iets niet goed is. 

  Start de Flow en iets doen aan je gezonheid gaan dus uit van een ander startmoment. Namelijk vanuit het inzicht om het leven volgens de Flow principes te leven en niet meer vanuit angst of gebrek. 

 

"Gezondheid is nooit het doel.
Zoveel mogelijk Flow meemaken wordt het doel"

 

  Uiteraard helpen gezonde voeding, voldoende beweging en een gezonde woon- werkomgeving bij meer welzijn en gezondheid.  Deze dingen zijn echter meer het resultaat van een veranderend bewust zijn.
  Van wat het meest krachtige is dat je voor jezelf kunt doen: te leven op de natuurlijke manier die bij jou past. Deze manier heet Start de Flow en is al in jou aanwezig.   

Gebruik je aandacht

  Flow en gezondheid zijn te vinden bij het aandachtig gebruik van onze zintuigen en door vreugde te ervaren. Dit kunnen we oefenen door vanuitnieuw inzicht bewust  te kiezen om gezond te leven.
  Dit inzicht bevat de sleutel naar goede gezondheid.  Want na die keuze kunnen we onze leven richten op wat goed voor ons is.

  Een goede gezondheid komt  voort uit zijn. Dit doen we met onze aandacht. Vanuit het bewust meemaken wat onze zintuigen allemaal opvangen; wat we horen, zien, ruiken, aanraken en proeven.
  Daarnaast de ontwikkeling van onze hogere zintuigen, zoals onze intuitie. Dan gaan we ons leven zien vanuit het perspectief van bewustzijn, en niet meer vanuit belemmerende onbewuste gedachten. Verander je gezondheid dus vanuit zijn.

 

"Gezondheid en Flow gaan om een natuurlijke manier samen.
Op het moment dat je aansluit bij die natuurlijke manier
gaat het goed met je. Want dit is wat je bent"

 

Een ander perspectief, een nieuw leven

   Al deze fysieke en niet fysieke sensaties vervullen jouw natuurlijke drang naar groei. Deze keer door een diep besef dat alles en iedereen met elkaar verbonden is en je aangesloten bent op de natuurlijke energiestroom waar vanuit alles is ontstaan.

  Dan worden activiteiten die dit besef laten groeien, voor jou het belangrijkste om je tijd aan te besteden. Want hier word je gelukkig van. Wat betekent dat jouw lichaam en je denksysteem automatisch gezond zijn.