Spiritualiteit en Geld gaan goed samen

Spiritualiteit en geld gaan goed samen maar vaak duw je het van je weg

flow en geld

Van zweverig zijn naar bikkelhard zaken doen? Natuurlijk is er en tussenweg. Kijk eens anders naar geld. Want we weten niet wat het echt is. 

Geld IS niets

Geld is niet goed, geld is niet slecht. Geld wordt iets, als mensen er iets mee doen. Daarom is geld alleen, een slecht doel om na te streven. Wat je er beter mee kunt doen is een doel stellen om te verwezenlijken. Vooral als je dit doet vanuit positief bewustzijn. Want de hoeveelheid geld die jij kunt binnenhalen als ondernemer is nauw verbonden met de manier hoe je over geld denkt

 

Spiritualiteit en geld hebben elkaar nodig

Ik begeleid sinds 2008  mensen en organisaties naar succes. Door ze spiritualiteit te laten ervaren en de principes van Flow en geld verdienen aan te leren. Zodat zij gemakkelijker geld gaan ontvangen en met hun positieve energie de samenleving veranderen. 

Mensen zijn in eerste instantie verbaasd dat geld als onderwerp een belangrijke rol speelt bij de bijeenkomsten en trainingen van Start de Flow. Dit is het geval omdat de grootste belemmeringen waardoor mensen niet verder komen liggen bij hun onjuiste ideeën over geld.

Spiritualiteit is allesbehalve zweverig. Het betekent dat je herkent dat je jouw lichaam en denksysteem niet bent. Dat alles en iedereen verbonden is. En het betekent dat je bewust werkt in het NU moment. Spiritualiteit is nodig om met geld goede dingen te doen.

Geld is niet goed of fout. Geld is neutrale energie. Mensen maken geld goed of fout. Jij heb geld nodig om jouw doelen te realiseren. Door je ook in geld verdienen te verdiepen, kun je het goede gaan doen wat je wilt doen. 

Wil je iets betekenen voor de wereld? Dan is er ook een zakelijke aanpak nodig

Wij zitten met onze samenleving op een slecht spoor voor mens en natuur. Mensen worden in deze tijd uitgedaagd zich individueel bewust te worden.  Om zo vervolgens het collectieve bewustzijn te veranderen van apart voelen naar samen zijn. Een zakelijke aanpak is nodig om succes te hebben en voldoende geld te verdienen om op die manier de positieve energie praktisch uit te rollen in de samenleving.  Op jouw eigen wijze en op een manier die bij jou past. Omdat je daarvoor een vorm zal moeten vinden die mensen aanspreekt en ze naar jou toe laat komen, heb je zeker geld nodig. 

Genieten is daar een belangrijk onderdeel van. Vervolgens is het essentieel om vanuit een positief gevoel doelen te stellen en een strategie te bedenken om deze te bereiken.

Vorm

Geld is een vorm van energie waarvoor de maatschappij kiest om onderling uit te wisselen. Je hebt geld nodig om te leven en je te kunnen ontwikkelen. Geld is vorm. Spiritualiteit en geld maken jouw vorm. Communicatie via internet en jezelf promoten is vorm. Jouw werkruimte is vorm. Kennis tot je nemen, een studie doen is vorm. Een bedrijf beginnen en geld verdienen is ook vorm. Vorm is niet slecht als je herkent wat het in essentie is: vorm. Dan kun je door je uit te drukken via jouw vorm, deze gebruiken om de samenleving beter te maken.

Je moet 2 x een vak leren of inkopen (helaas)

Voorbeeld: Joke heeft lang gestudeerd en gewerkt aan haar praktijk natuurgeneeskunde. Zij volgt een Start de Flow bijeenkomst omdat ze vastgelopen is. Als ik met haar praat dan is ze trots en ze vertelt dat ze het niet doet om het geld. En dat zij niets heeft met zakenmensen, die staan ver af van wat zij waardevol vindt. Zij had geïnvesteerd in opleiding, inrichting van haar werkkamer en de website.Toen was  ze klaar. De website ging in de lucht en...... er gebeurt niets.  Logisch vertelde ik haar twee maanden later, je hebt het zaken doen overgeslagen.  Dit is helaas het tweede vak dat je moet leren.

Zaken doen is niet eng en ook niet kapitalistisch. Je hebt zakelijkheid nodig. Van jezelf,  of je werkt samen met iemand die zaken doen beheerst. Naast het vak dat je het liefste doet: mindfulness lerares, wandelcoach, web publisher, moet je nog een tweede vak erbij leren. En dat is: hoe ga ik met mijn activiteit geld verdienen. Welke vorm kies je daarvoor, hoe ga je aan geld komen en wat is de beste manier van klantenwerving.

Vies van geld? Nu niet meer hoop ik.

Succes ga je nooit hebben als je vies van geld bent. Dan duw je het van je weg. Geld is niet je doel, je hebt het wel nodig om van jouw talenten te kunnen leven. Daarom zijn Flow en Geld bijna synoniem. Als je in Flow bent en je vergroot daarin je zakelijk kennis, dan gaan spiritualiteit en geld samen in de pas lopen.