Maak een ontwerp voor je leven

groei

      Misschien ben je een van die mensen die hard werken om iets van de grond te krijgen. Je steekt veel energie in je diverse acties en je zet door. Desondanks komen de dingen niet van de grond zoals je wilt. Daarbij kan er teleurstelling of frustratie ontstaan omdat de beloning van je harde werken uitblijft. Een focus hebben en je schouders eronder zetten in bewonderenswaardig. Je onderneemt acties en deze hebben soms succes. Tegelijkertijd ben je aan het verliezen.

Ontwerp      

      Dit komt omdat je geen Ontwerp voor je leven hebt. Zonder een Ontwerp voor heel je leven, zijn die acties versplinterd. Zij vormen geen geheel met wie je bent. Het gaat dus om het grotere plaatje, niet alleen over dat ene doel dat je voor elkaar wilt krijgen. Dus bijvoorbeeld ook familie, vrienden, ontspanning, ontwikkeling, goede gezondheid en vreugde.
      Als je het grotere plaatje kunt zien, met alle belangrijke dingen in je leven, dan is je kans van slagen veel groter. Dit bewustzijn is de basis van een positieve Flow. 

Het grotere plaatje maken

       Hoe maak je het grotere plaatje? Allereerst door de switch te maken van het perspectief van totale focus op 1 ding naar een holistische kijk op je leven. Want, waar gaat het tenslotte om in je leven? Wat is voor jou echt belangrijk? Ga je dat verwaarlozen voor jouw doel? Wat geeft jou vreugde en voldoening?  Laat je anderen daarin meegenieten? Dit werkelijk overdenken kan jouw perspectief veranderen. 
       
      Vervolgens ga je het plaatje maken. Eerst in je hoofd. Hoe ziet het er uit, dat leven van jou? Stel dat iemand wil haar geld verdienen als illustrator. Dan is dat 1 onderdeel in haar leven. Zij begint met haar werk als illustrator te zien. Haar werkplek, de mensen die ze ontmoet en de resultaten van haar werk.
      Dan het effect daarvan op haarzelf en de anderen om haar heen. Hoe anderen merken dat ze aan het veranderen is nu ze doet wat ze graag wil doen. Hoe er meer geld binnenkomt en er andere ontspanning mogelijk is zoals een mooie vakantie. Hoe ze goed voor haarzelf zorgt met voldoende beweging naast het computer werk. Enz. Get the picture?

Nu al doen

       Je kunt nu een oefening maken die een onderdeel is van de Flow workshops. Deze oefening heet: "Ontwerp voor mijn leven".  Je kunt deze vinden op de Start de Flow Download pagina. 

      Deze oefening gaat over 6 belangrijke onderwerpen in je leven.  De opzet is dat je bij ieder onderwerp eerst voor je ZIET wat je wilt. Daarna vul je in hoe dat eruit ziet. Zo krijg je het complete plaatje en geef je aandacht aan wat allemaal belangrijk is. Maak deze  switch want je wordt er een nog leuker mens van.

 

 Download de oefening op de  Download pagina. 

Of spreek een Flowgesprek af