Hoe je Creatief visualiseren kunt gebruiken om je leven vorm te geven

Hoe je Creatief visualiseren kunt gebruiken om je leven vorm te geven

flow en doen


Wil je weten hoe creatief visualiseren werkt? Maak tijd voor dit artikel en je hebt de basis te pakken

Wat is creatief visualiseren?

Creatief visualiseren is het tot stand brengen van een gewenste situatie door via de verbeelding jouw focus te verleggen van het ongewenste naar het gewenste op het gebied van wie je wilt zijn, wat je wilt gaan doen of wat je wilt hebben.

Waarom zou je creatief visualiseren gebruiken?

Het wordt algemeen vanzelfsprekend geacht dat je leven nooit zo verloopt zoals jij het wilt en dat externe omstandigheden ervoor zorgen dat jouw situatie niet beter wordt. Want niemand kiest voor tegenslag en het wegblijven van succes of zorgen op het gebied van bijvoorbeeld gezondheid, geld, werk, wonen, familie, vrienden enz. Echter... zolang we geloven dat iets buiten onszelf ervoor zorgt dat wij niet het leven kunnen leiden dat wij zo graag willen, zijn wij krachteloos om maar enige verandering te maken.

Door meer te leren en ervaren over creatief visualiseren ga je ontdekken dat jij de creator bent van je eigen leven en dat niets buiten jou bepaalt hoe jouw leven eruit ziet. Creatief visualiseren kun je direct gaan toepassen en jouw situatie zal ook spoedig gaan veranderen. Het is essentieel dat je het inzicht krijgt dat het gewenste binnen jouw mogelijkheden ligt en creatief visualiseren helpt jou om een goed gevoel daarover te blijven houden.

 

Kan ik echt mijn leven veranderen door een 'kunstje'  creatief visualiseren toe te passen?

Nou en of. Binnen onze opleidingen en workshops die wij verzorgen hebben wij bewust voor creatief visualiseren gekozen omdat dit zo toegankelijk is voor iedereen en bovendien leuk om te doen. Fun is, om bereiken wat je wilt, essentieel. Ja, het is een kunstje dat je in een aantal stappen kunt doen, maar dit kunstje raakt een waarheid en bevat de energie die werelden creëert.

Veranderingen kunnen onplezierig zijn. De een zoekt een wetenschappelijke verklaring, de ander duikt de psyche van de mens in  en weer en ander geeft de omgeving of een ander persoon de schuld van een ongewenste situatie. Zo zijn er vele mogelijkheden om veranderingen in je leven te benaderen.

Allemaal mooi dat creatief visualiseren hoe kan ik beginnen ?

Door inzicht te krijgen en neem de tijd om dit artikel te lezen. Op het moment dat je de wereld achter het scheppen van je eigen realiteit begrijpt, is het gebruik van jouw verbeelding  de snelste en vooral de leukste weg naar het regisseur zijn van je eigen leven. In de topsport wordt dit positieve beelden maken  algemeen gebruikt. Daarbuiten wordt het vaak afgedaan als dromen op je roze wolk. Dit is jammer, want we doen onszelf tekort. Want of we er ons bewust van zijn of niet, wij zijn de enige scheppers van onze realiteit.

 

Waarvoor kan ik het gebruiken?

Voor alles, werkelijk alles. Een parkeerplek bij het zien van een vol parkeerterrein, voor een andere baan, een liefdevolle partner, op doorreis  voor een plek om te overnachten, meer financiële ruimte, een gevoel van vrijheid of een team dat een doel wil halen. Of het nu een zakje drop is, of een eigen Bed & Breakfast in het bos, het principe en de kansen dat het in jouw realiteit verschijnt zijn even groot. Het hangt van de aard van jouw verlangen en het vermogen om te kunnen ontvangen af, of het ook gebeurt.

Gebruik de energie die werelden schept.

Alles om ons heen is energie, bewegende deeltjes, deeltjes die in trilling zijn met een bepaalde snelheid. Deze deeltjes kunnen diverse vormen krijgen zoals een stoel of een spijkerbroek. Ook gedachten zijn energie en gedachten kunnen vormen worden. Alles wat door mensenhanden is gemaakt, is ooit begonnen met een gedachte. Wij komen als mens uit die universele energie en zijn daar in onze huidige vorm een verlengstuk van, dat wij in onze workshops ' Soucre Energy'  noemen. Deze energie werkt volgens natuurwetten en één van de wetten die alles doordrenkt is 'de wet van aantrekking'.

 

De wet van aantrekking

Deze stelt: wat gelijk is aan zichzelf wordt aangetrokken. Op het moment dat jij denkt aan een rode nieuwe auto, ben je bezig deze te realiseren. Of je ervan bewust bent of niet. Ook als je denkt aan geldtekort, ben je dit direct aan het realiseren, of je hiervan bewust bent of niet. De wet van aantrekking werkt altijd en meestal zijn wij ons daarvan totaal niet bewust.

Word een opzettelijke creator

Gedachten worden dingen:  een nieuwe baan, een ander huis, een gewenste reis of jouw eigen onderneming. of de vrijheid om het werk te doen waar je gelukkig van wordt. Op het moment dat we ons ervan bewust zijn en kunnen accepteren dat WIJ ZELF  het zijn die omstandigheden veroorzaken, kunnen wij ons bewust richten op wat wij willen in plaats van onbewust en automatisch bezig te zijn met wat we allemaal niet willen.

Wij richten ons onbewust vooral op wat wij niet willen

De meeste mensen creëren volledig onbewust en automatisch hetgeen wat zij niet in hun leven willen doordat zij zich er niet van bewust zijn dat zij voortdurend denken en spreken over wat zij niet willen. En op het moment dat zij wel over de gewenste situatie spreken doen zij dit meestal met een gevoel van het gebrek aan de gewenste situatie.

Zeggen en voelen moeten kloppen.

Dus zeg je ' ik wil meer geld' maar je  v o e l t  het gebrek daaraan, dat schep je situaties die zich in de trilling bevinden van 'het gebrek aan geld'. Het is jouw gevoel dat bepaalt wat er in jouw realiteit verschijnt. Of: ' ik wil gezond worden'  uitgesproken vanuit het gevoel van ongezond zijn, schept situaties en denkbeelden die in een lijn liggen met het ongezond zijn.

Jouw gedachten herkennen


Herken de belemmerende gedachte voordat deze groeit en ons meesleept in nog meer belemmerende gedachten.
Om een opzettelijke creator te worden hoeven wij ons alleen maar ervan bewust te worden waar onze gedachten heen gaan en vervolgens te kiezen voor andere gedachten die zo goed mogelijk overeenkomen met wat wij willen.

 

Hoe kan ik dan snel dingen in mijn leven veranderen?

Okay, doe concreet het volgende:

  1. Lees vandaag nog meer over de wet van aantrekking zodat je begrijpt dat je automatisch gecreëerd hebt wat je niet wilt en dat je nu je aandacht kunt richten op wat jij wel wilt.
  2. Kies en beslis diep van binnen dat je energie gaat besteden aan het leven dat je wilt gaan leven.
  3. Kies een doel en gebruik creatief visualiseren. Gebruik hierbij een Vision Board om het levendiger te maken.
  4. Waardeer positief wat er nu is en richt je op gedachten die goed voelen.

 

Leer hoe je kunt visualiseren bij onze Tips en Tools