Een flow ervaring kun je zelf op gang brengen

De Flow ervaring meemaken en inzetten om je doel te bereiken

flow en doen

De flow ervaring is de ultieme geluk beleving. In de positieve flow komen is iets dat je zelf kunt sturen. En dat voelt geweldig.

De flow ervaring meemaken

Flow is het heerlijke gevoel dat je krijgt als alles goed gaat. De dingen die je wilt, die gebeuren ook. Gebeurtenissen vallen gewoon samen en komen precies uit op een manier die voor jou optimaal is. Je doet wat je het liefste wilt doen en je gaat er helemaal in op. De juiste mensen komen op het juiste moment voorbij, wat je aan het doen bent lukt en je voelt je gelukkig en voldaan.

Kan dit?  Jazeker. Het kan. Net als dat mensen geloven dat alles fout gaat en dit meemaken. Wil je de natuurlijke manier en niet de worsteling?  Doe het volgende: 
Zorg dat je goed bij jezelf bent  en gezond leeft =  stap 1Energise.
Ontwikkel en maak nieuwe dingen = stap 2 Create.
Help anderen en inspireer elkaar = stap 3 Inspire. 

Toeval zo’n flow ervaring?

"Ja maar dat is gewoon geluk hebben” hoor je dan anderen zeggen. “zij heeft altijd geluk”. Goed om te weten dat dit ook echt zo is. Ook goed om te weten dat geluk hebben geen willekeurige toeval is. De persoon krijgt het geluk naar haar toe omdat zij dit al uitstraalt. Omdat zij zich goed voelt, kansen ziet in plaats van problemen , graag iets positiefs toevoegt aan haar leven. En haar geluk bewust uitdeelt aan mensen om haar heen.

Je kunt geen geluk krijgen en tegelijkertijd mopperen op het leven

Je kunt geen geluk krijgen en tegelijkertijd frustratie voelen over wat je niet hebt

Je kunt alleen maar de flow van geluk ervaren op het moment dat jij regelmatig happy voelt met jezelf en met anderen

Geluk is alleen maar te ervaren vanuit geluk

Je groeit veel sneller op het moment dat jij je realiseert dat jij de enige bent die het voor jou kan doen

 

Hoe je nu het beste kunt denken om een flow ervaring te hebben

Raak niet boos door huidige omstandigheden. Ga jezelf niet veroordelen dat je iets niet goed hebt gedaan. Realiseer je dat jij degene bent die haar leven kan veranderen. En zeg tegen jezelf: ik stop met het uitstralen van weerstand, dit is de laatste keer dat ik dit aandacht geef. Ik ben mijn malle gedachtenmolen niet. Ik maak de weg vrij voor nieuwe positieve ervaringen. Ik voel de ruimte en de rust om te laten gebeuren wat goed voor mij is. Want focus op wat ik wil.

Wat je het beste kunt doen om bewust flow ervaring op gang te brengen.

Nadat jouw gedachten positief zijn over jouw kracht en focus op wat je wilt, ga je het volgende doen:

- create: lees, leer, kijk video’s, studeer zoveel mogelijk iedere dag rond het onderwerp wat je 
  wilt.
- inspire: ga in gesprek met mensen om je heen en help en inspireer elkaar
- energise: versterk jezelf iedere dag met aandacht oefeningen , bewegen, gezond
  eten, voldoende water drinken en minimaal 7 uur slapen
- create: onderneem  zoveel mogelijk activiteiten rondom het onderwerp dat nu voor
  jou belangrijk is

 

Voorbeeld van een flow ervaring om een doel te realiseren

Energise: Ellen wil graag een boek schrijven over kinderen en meditatie. Eerste checkt ze haar gevoel en maakt ze een empowerende  affirmatie over dat ze het realiseert. Zie hier de tips hoe je dat kunt doen. Dan beslist ze dat ze het boek gaat schrijven vanuit die sterke positieve energie.

Create: zij maakt een strategie met een plan van aanpak hoe ze haar plan tot vorm kan maken. Energise: iedere dag start zij bewust met het oproepen van een positief gevoel over haar boek en zij neemt dit op in haar ochtendritueel. Daarbij zorgt zij heel voor zichzelf, neemt tijd voor bewegen en ontspanning. Zij zoekt inspiratie in de natuur.

Inspire en create: : zij start met de promotie van haar boek, ook al is ze dit nog aan het schrijven. Dit doet zij door gratis tips in de Sociale Media weg te geven over mediteren met kinderen. Ook plant zij al zaadjes voor haar workshops voor ouders met kinderen over een paar maanden. Waardoor zij al via haar Facebook pagina Kinderen en meditatie al een kring van belangstellenden opbouwt. Hierdoor voelt zij zich gelukkig en Energised bij al deze activiteiten omdat die gaan over wie zij is en waar zij nu in haar leven het liefste energie aangeeft.

Hoe graag wil jij je leven veranderen?
Wat beslis jij?