Inzichten die je kunt toepassen om in de Flow van geld te komen

Inzichten die je kunt toepassen om in de Flow van geld te komen

flow en geld

Lees deze tips die inzicht geven over de  Flow van Geld. Het zijn geen zakelijke acties die het belangrijkste zijn om jouw financiële positie te verbeteren. Flow en Geld gaan over hoe jij over geld denkt. 

 

Wat is de Flow van geld?

Flow is een toestand waarin de dingen die je wilt en graag doet mogelijk worden doordat je op een bepaalde manier denkt en handelt. Flow heeft niets te maken met geluk. Er wordt over iemand wel gezegd dat zij geluk heeft gehad op het moment dat alles in haar leven meezit. Dit werkt zo niet. Je bent  niet afhankelijk van een ongrijpbare  - factor van geluk die buiten jouw invloed ligt -  Flow en daarmee voldoende geld,  kun je energie geven en laten ontstaan op het moment dat je jezelf een aantal inzichten eigen hebt gemaakt.

De flow van geld is een manier om te beschikken over voldoende geld op een ontspannen en natuurlijke manier die bij jou als persoon past.

De basis van voldoende geld in je leven

Je start de flow van geld door te leven vanuit een gevoel van dankbaarheid. Op het moment dat ik dit in mijn Start de Flow workshops mensen vertel, stuit het vaak op weerstand. Want het druist recht tegen alles in waarmee we zijn opgevoed en wat de maatschappij laat zien. Maar nogmaals, de basis van voldoende geld in je leven is niet je opleiding, je kennis over investeren of zaken doen of geluk hebben. De basis van de Flow van geld is te leven vanuit een gevoel van dankbaarheid. Dit is de bron van overvloed, een gelukkig leven en een vloeiende geldstroom van in en uit. Een bekende Multi miljonair uit Japan, Wahei Takeda,  zei dat je de toestand van voldoende geld kunt bereiken door dankbaar te zijn en geld te behandelen vanuit het licht van de liefde. Hij is tot op vandaag de dag meest geslaagde zakenman van Japan ooit.

Het gaat niet om het geld. Het gaat over jouw relatie met geld

Wat voor een gevoel krijg je als je denkt over geld? Een gevoel van tekort, angst of frustratie? Of een gevoel van dankbaarheid, voldoende en geluk. Dit laatste trekt geld aan vertelt Wahei. Hij is bekend geworden door zijn uitspraak: geld is niks anders dan energie die meer of minder kan worden! Als jouw verhouding met geld verandert, verandert ook jou Flow van geld. Want geld is in werkelijkheid pure energie, die laat zien hoe rijk je vanbinnen bent. Daarbij is het jouw eerste en de moeilijkste stap om jouw relatie met geld te veranderen.

Maak anderen blij

Geld komt alleen naar je toe op het moment dat je het ook wilt gebruiken voor anderen. Het gevoel dat hoort bij wat je wilt gaan doen met meer geld, maakt of het naar je toe komt of niet. Dus op het moment dat je meer geld wilt, bedenk en voel hoe je jouw partner, kinderen, vrienden, klanten daar mee van laat profiteren. Dit krachtige gevoel kun je het beste opstarten door te gaan geven. En ook al heb je geen tot weinig geld over, geven kan altijd. Jouw aandacht, liefde of kleine attenties zoals een kaartje over de post of een lekker doosje thee. En geef dit met het gevoel dat het goed is om te delen. Het effect van het geven heeft niets te maken met een bedrag van  2 Euro of 2000 Euro.

“Help flowers blossom wherever you go”
Wahei Takeda

         

Het gaat om de intentie waarmee je geeft. En die intentie werkt het sterkst vanuit de puurheid van je hart. Dit geldt voor ons als individu en ook voor bedrijven en organisaties. Wahei was zeer succesvol met investeren in bedrijven die vanuit pure en goede intentie handelen, dus in het belang van alle betrokkenen. Hij wist dat die bedrijven zouden gaan floreren. Iemand vroeg hem ooit “hoe weet u dan welke bedrijven dat zijn” en Wahei antwoordde dat alleen als je zelf leeft vanuit een  “true hart” je deze bedrijven kunt herkennen. True hart is daarmee het tegenovergesteld van het geld  blokkerende Ego dat zelfs ten koste van anderen kan handelen.

Arigato the money

Een van de bekendste leerlingen van Wahei Takeda die zijn werk heeft voortgezet is Ken Honda. Zijn boek Happy Money is een bestseller. Hij leert ons een techniek die hij “arigato the money ” noemt. Dit werkt als volgt: iedere keer als je geld ontvangt, dan bedank je hiervoor. En iedere keer als je geld uitgeeft, dat ben je dankbaar en bedank je hetgeen waar je geld aan uitgeeft. Dit brengt jouw positieve  Flow van geld op gang. Dus op het moment dat je de energierekening betaald, dan bedankt je voor het feit dat je een warm huis hebt, dat je kunt douchen en koken. Of als je een boek koopt in de winkel en je rekent af, dan bedank je de winkel en wenst ze al het goede met het geld dat je hun betaalt. Je maandelijkse salaris begroet je in dankbaarheid, in plaats van frustratie of een gevoel van tekort. Geld is energie en neemt toe als je het blij ontvangt en uitgeeft. Dat is Happy Money.      

Een begin maken met de Flow van geld. In het kort


Geld is energie
Weest je bewust van hoe jij denkt over geld en wat je daarbij voelt
Een positief gevoel haalt geld naar je toe
Bepaal hoe je met jouw geld iets kunt toevoegen aan het leven van anderen
Geef puur vanuit je hart
Arigato the money,  in and out.