Ken Honda en de Flow van Happy Money. Hoe je relaxed geld kunt laten stromen

Ken Honda en de Flow van Happy Money. Hoe je relaxed geld kunt laten stromen

flow en geld

Er is Happy Money en er is unhappy Money. Unhappy money zal jou snel verlaten terwijl Happy money bij je blijft en in en uitstroomt. Mag ik in jouw portemonnee kijken? 

De Flow van Happy Money

Happy Money is geld dat naar jou toekomt en bij je blijft. Je zult voldoende tot je beschikking hebben. Dit gebeurt volgens de principes van Flow. Dat betekent dat als je de ware aard van geld leert kennen en weet hoe je het kan laten stromen, het komt en gaat en zichzelf weer aanvult. 

Ken Honda is een Japanse miljonair die heel veel boeken heeft geschreven over de menselijke manier van zaken doen. Het is een manier die dicht bij onze natuur als mens ligt. Zijn meest populaire boek wereldwijd is "Happy Money".

Lacht jouw geld in je portemonee? 

Jaren geleden was Ken op een feest en een vrouw vroeg hem of zij zijn portemonnee mocht. Na enige aarzeling gaf hij zijn portemonnee aan haar, zij keek snel naar de pasjes en haalde vervolgens alle bankbiljetten er uit. Ze maakte instemmende brom geluidjes en liet bankbiljet voor bankbiljet door haar vingers gaan. " Deze is goed, deze is goed, die is okay". Tenslotte lachte ze, deed de biljetten terug en gaf Ken weer zijn portemonnee. " Heel goed" zei ze. Toen vroeg Ken verbaasd waar zij naar op zoek was en zij antwoordde: "oh ik keek of jouw geld aan het lachen was" Ken was verbaasd, hij had een aardig ontwikkeld bewustzijn over geld en was succesvol Maar dit? 

Happy Money

De Flow van Happy Money ontstaat als het geld verkregen is op een manier dat iedereen er beter van is geworden. Geld is energie en energie verplaatst zich. Happy money is geld dat je aan het lachen brengt op het moment dat je het ontvangt en je een goed gevoel geeft op het moment dat je het uitgeeft. 

Unhappy Money

Unhappy Money is bijvoorbeeld geld dat is verdient met werk dat je niet leuk vindt. Wat ontvangen wordt met het gevoel "ik heb niet genoeg en zal nooit genoeg hebben". Unhappy money wordt uitgegeven met het gevoel van angst dat er niet genoeg overblijft. 

We herkennen allemaal dit verschil en hebben ook allemaal Unhappy Money meegemaakt. Het is niet iets waar we bewust voor kiezen. Wel iets dat we kunnen keren door een Flow van Happy Money op gang te brengen.  

Geld als een bergmeer

Happy money is geld  in beweging. Er kan opslag van geld zijn, maar het moet wel blijven stromen. Zoals een bergmeer, dan gevoed word door beken en uitmond in een rivier. Staat het water stil, dan wordt het troebel en sterft al het leven. Op een gegeven moment is al het water verdampt en blijft er modder over. Is er voldoende aanwas van nieuw water en stroomt het water door, dan blijft het helder en levendig.

Levendig  Happy Money krijg je op het moment dat je op een bepaalde manier met geld omgaat. Wat is dan die manier? Ken Honda zijn grootste leraar op het gebied van geld was Wahei Takeda en die leerde hem de manier. Van hem leerde hij het verschil tussen Money IQ en money EQ. 

Money EQ is belangrijker dan Money IQ

Money IQ gaat over de manieren waarop je geld kunt verdienen en vermenigvuldigen. Zakelijk zijn, beleggen en slim met geld omgaan. Money EQ gaat over jouw relatie met geld. Wat voel je erbij en met welke intenties verdien jij geld en geeft je het uit. Flow en Happy money gaan over money EQ. Over het bewustzijn dat jouw relatie met geld in belangrijke mate de kwaliteit van je leven beïnvloed.

Wees eens eerlijk tegenover jezelf en voel welke emotie er is als je nu denkt over geld: hoe voel je nu over geld?  Is geld je vriend of je vijand? Een zorg of een vreugdevolle metgezel? Is er gevoel van spijt, angst of wrok?  Of lacht jouw geld je toe? 

De stappen naar de Flow van Happy Money

Op het moment dat je werkt aan een gezonder en helderder Money EQ, brengt dit de Flow van Happy money op gang. Ook onze bijeenkomsten gaan over het vergroten van Money EQ. In zijn boek Happy Money beschrijft Ken Honda een aantal oefeningen die je kunt doen om jouw relatie met geld, jouw EQ, te verbeteren. Een van de bekendste oefeningen is de cirkel van waardering. Deze kun je iedere dag toepassen en zo word je bewuster van jouw relatie met geld. 

De Cirkel van waardering brengt je Happy Money 

Beslis dat je een betere relatie met geld wilt en neem het jezelf niet kwalijk dat jouw Money EQ de laatste jaren onvoldoende was ontwikkeld. Dit gebeurt ons allemaal van tijd tot tijd. De Flow van Happy money kun je op gang brengen door bij de dagelijkse in - en uitgaven bewust het volgende te doen:

Als je geld ontvangt, verwelkom dit op een positieve manier en voel je er dankbaar over. Wees dankbaar en spreek in gedachte deze dankbaarheid uit bij al het geld dat je ontvangt. Zeg dus "dank je wel "tegen het geld en de bron. Wees dus daarbij de bron van het geld ook dankbaar. Klaag niet en wees niet bezorgd. Over dat het te weinig is, dat de betaler niet okay is enz. Voel dankbaarheid dat het geld naar jou komt. Dat is de Flow van Happy Money.

Als je geld uitgeeft wees dan dankbaar dat je dit doet. Wees de ontvanger dankbaar en wens hem / haar of de organisatie succes en voorspoed met het geld. Dus koop je brood en sta je bij de kassa van de supermarkt,  voel dan bij de elektronische betaling of de betaling met geld dankbaarheid en wens de eigenaar het allerbeste met het geld. Ook bijvoorbeeld bij het betalen van je belasting of energie; wees dankbaar en spreek de wens uit dat het geld hun ten goede mag komen.  Dat is de Flow van Happy Money. 

Op deze manier zorg je voor voldoende geld in je leven. Want geld is energie en energie is ook hoe jij je voelt. Klaag of waardeer en voel het verschil en merk later het verschil. Probeer het uit, bij iedere ontvangst en bij iedere betaling die je doet.

Ik kan je van harte het boekje Happy Money aanbevelen voor meer inspiratie. Overal bestelbaar. En volg een keer een Start de Flow workshop om nieuwe energie rondom geld op gang te brengen.