Mini Workshop: Maak je basiskennis over de Wet van Aantrekking compleet
 

Mini Workshop: Maak je basiskennis over de Wet van Aantrekking compleet 

Ontdek hoe dat wat wij 'toeval' noemen werkelijk tot stand komt en waarom mensen dan zeggen: zij heeft ook altijd geluk. 

Hoe werkt de wet van aantrekking?

Maak kennis met de onderliggende mechanismen van de Wet van Aantrekking zodat je de werking hiervan niet meer zult vergeten. Deze universele kracht kun je direct bewust toepassen en jezelf  daardoor in een positieve Flow houden.De wet van aantrekking is de wet die ons leven het meest beïnvloed. Ook een van de weinige natuurwetten waar wij zo zichtbaar invloed op kunnen uitoefenen. De zwaartekracht bijvoorbeeld, daar kunnen we weinig tegen beginnen. Zo kost  het immens  veel energie om eraan  te ontsnappen. Voordat wij buiten de dampkring zijn  kost bijvoorbeeld iedere kilo Space Shuttle, 17 kilo brandstof. De Wet van Aantrekking is net als de zwaartekracht een natuurwet. Een natuurwet werk altijd, is neutraal, tijdloos en onveranderbaar.

Om de kracht van de wet van aantrekking voor ons te laten werken, is alleen maar bewustzijn nodig. Een beetje kennis en herkennen dat het zo werkt.  Deze kennis brengt ons bij ons  universele potentieel met onbegrensde mogelijkheden. In dit tweede deel volgt een stuk verdieping. Te beginnen met energie.

 

Alles is energie

Alles wat je kunt zien is energie. Dus dat wat solide lijkt, is helemaal niet solide. De stoel waarop je zit, je schoenen, het eten, water, je huis en jijzelf..... alles bestaat uit deeltjes en het meeste uit  ' de ruimte' waarin de deeltjes zich bewegen.

Deeltjes hebben een enorme snelheid en kunnen zelfs op meerdere plaatsen tegelijk zijn. Inmiddels is bekend uit de kwantum wetenschappen dat het gedrag van de deeltjes ook juist wordt beïnvloed door de waarnemer.  Moet je voorstellen: twee mensen die op hetzelfde moment naar hetzelfde deeltje kijken kunnen beiden wat anders ' zien ', al naar gelang de invloed die zij uitoefenen.

 

De onderliggende natuurwet die werkelijk alles bestuurt

Tot nu toe hebben we gesproken over de Wet van Aantrekking omdat deze naam zo bekend is geworden. Dit is echter een naam voor een reactie op een onderliggende natuurwet: de Wet van Vibratie. Deze stelt dat alles bestaat uit trilling en dat gelijke trillingen of frequenties elkaar aantrekken. Deze Wet is de basis van Start de Flow.    

 

Ook jouw gedachten zijn trillingen

Dit gedrag van trillingen van energie is wat op het kleinste niveau gebeurt. Je kunt stellen dat het een wereld is die we als mens maar net aan het ontdekken zijn. De wetenschap stelt nu dat er verbinding is tussen deeltjes, die niet gebonden is aan tijd en ruimte. En die zich gedragen volgens de Wet van Vibratie.

Ook onze gedachten zijn een vorm van energie die niet verloren gaat. Zo kan het gebeuren dat een vriendin jou belt, precies op het moment dat je aan haar denkt. Verbonden energieën wisselen namelijk direct informatie uit op het moment dat ze op dezelfde frequentie zitten. Dit gebeurt in een Flow zonder belemmeringen in tijd of plaats. Het maakt niet uit of zij 5 of 10.000 km ver weg is. En zo bestaan er een ontelbaar aantal unieke frequenties. Die elkaar in Flow vinden.

 

Energie straalt uit en trekt ook aan

Een voorbeeld uit onze coaching is een vrouw die al drie mislukte relaties achter de rug heeft. De in eerste instantie aardige mannen gedroegen zich op den duur allemaal agressief naar haar, hoe goed zij ook haar best deed. Toen zij de uitleg hoorde over de Wet van Vibratie werd haar plotseling duidelijk: het waren niet de mannen maar het was haar negatieve zelfbeeld, het gevoel van minderwaardig zijn met dus de energie of trilling die ze daarbij uitstraalde. Hierdoor zorgde zij zelf door de Wet van Vibratie ervoor dat zij steeds weer hetzelfde ging meemaken. Want zowel zender als ontvanger vonden elkaar op dezelfde golflengte. Op het moment dat zij dagelijks bewust nieuwe positieve gedachten over haarzelf ging scheppen, kreeg zij een relatie die precies bij de vibratie van die positieve Flow aansloot.


Gelijke trillingen trekken elkaar aan

Denk eens aan een feestje. De mopperaars zoeken elkaar op, de rustige wat stille mensen kruipen bij elkaar, de druktemakers doen druk en de creatieve doeners zijn al pratend bezig in de keuken met lekkere hapjes. Gelijke energieën voelen zich tot elkaar aangetrokken.

Gelijke trillingen worden vorm


Onze energie, dat wat we denken, voelen en doen, verspreidt zich in de vorm van trillingen die wij van elkaar onbewust oppikken en verwerken. Daarbij voelen gelijke trillingen direct vertrouwd, tegengestelde trillingen vinden we doorgaans onplezierig. Een trilling is niet geboden aan tijd en plaats en de energie blijft voor altijd bestaan. Er zijn individuele trillingen die elkaar vinden, er zijn trillingen van een groep mensen, van een volk, van de gehele aarde. Dit alles is bewustzijn dat bestaat uit die trillingen ofwel  i n f o r m a t i e  die zich bundelt en uiteindelijk tot  v o r m   komt.         

Wat jij dus denkt, voelt en doet bevat informatie, in trillingen die zich bundelen met andere gelijke trillingen. Op het moment dat deze sterk genoeg zijn, manifesteren deze trillingen zich in vorm. Dan wordt jouw energie Flow van vibratie uiteindelijk zichtbaar in de fysieke wereld. Zo wordt dus het onzichtbare zichtbaar. Jouw droomhuis bijvoorbeeld. Voilà.

Ales wat mensen gemaakt hebben is ooit begonnen met een gedachte.
Het was v  o r m l o o s  en werd door voelen en doen uiteindelijk vorm. 


Dus wat voor een gevoel maak je als je iedere dag bewust je energie richt op een visionboard waarop staat wat wat je bereiken wilt ?  Je houd jezelf niet voor de mal. Je bent aan het  s c h e p p e n .  Dit is zo fundamenteel belangrijk om te weten en daarom in al onze succesprogramma's opgenomen.

 

Oefening: visionboard en de Wet van Vibratie

 

In deel 1 heb je kunnen lezen dat er een menselijke eigenschap is die goed te gebruiken is om de wet van aantrekking te beïnvloeden:  onze verbeelding bij het visualiseren. Hieronder zie je een voorbeeld van een Visionboard. Een visionboard is een verzameling van afbeeldingen die je bij elkaar zoekt en weergeven hoe jij je ideale leven ziet.

Julia droomt ervan om naast haar grote gezin zich te ontwikkelen, een rechtenstudie aan de universiteit is wat ze altijd al heeft willen doen. Met daarbij voldoende ruimte voor ontspanning,  tennissport en sportieve vakanties. Zij heeft een droomauto, een oude Volkswagen bus die zij zelf opknapt en kickt op een houten huis in een bergachtige omgeving. Mensen maken haar gelukkig, vooral als zij iets kan toevoegen aan hun leven. Zij heeft een tik: schoenen verzamelen. Wouw, een aparte kamer, kasten, trappetje en oneindig veel schoenen, heerlijk.


Start de Flow: het visionboard inzetten

Iedere dag geeft zij bewust aandacht aan deze beelden. Hierdoor ontwikkelt zij een positieve stroom energie. In een trilling die past bij haar wensen. Inmiddels met haar bewustzijn zo ver gevorderd, dat zij weet dat iedere seconde dat zij met haar aandacht bij haar beelden is, deze steeds dichter in haar realiteit komen. Zij manifesteert dat wat zij graag wil, door zich bewust te richten op wat zij wil. En vanuit dat goede gevoel onderneemt ze actie op de signalen die op haar pad komen. Iedere dag werkt ze ermee in haar ochtendritueel. En zo zeker als de zwaartekracht een feit is, is ook het positieve resultaat van haar visualisatie een feit. Dit door de wet van Vibratie. Dit is de Flow die zij wil. Dit is haar natuurlijke manier. YES!

Jezelf voor de mal houden ? Ja !

De kunst om de wet van Aantrekking optimaal voor je te laten werken is te denken en doen, alsof dat wat je wilt, er al is. Maar dat is toch jezelf voor de mal houden wordt er vaak tijdens onze trainingen geroepen? Jazeker, want je hebt het nog niet of doet het nog niet, het is nog niet zo. In het geval van Julia heeft ze nog geen geld voor haar studie, is ze de juiste man nog niet tegen gekomen en ziet de mooie huizen in de bergen vooralsnog alleen in tijdschriften.Vriendinnen zeggen dat ze op een roze wolk leeft. Dat ze niet realistisch is. Waar ze denkt het geld vandaan te halen en dat ze lekker verder mag blijven dromen


Daar tegenover staat dat als het je overtuiging is dat je nooit meer dan € 35.000 per jaar zal verdienen, dat je door de crisis werkeloos blijft, dat je nooit je lievelingsauto zou kunnen kopen....... je ook bezig bent met jezelf voor de mal te houden. Maar dat dan op een negatieve manier. Als je jezelf toch met voorspellingen voor de mal aan het houden bent, kies je dan voor een negatieve of de positieve uitkomst ? Aan jou de keuze.

 

Tips voor vervolg

Nu weet je hoe dat wat met toeval noemt, werkelijk werkt. Bekijk ook onze andere mini-workshops voor de uitvoer van jouw verlangen om je leven te veranderen op de natuurlijke manier die bij jou past.
Deze mini-workshop over visualiseren sluit goed aan: 

Geef je leven vorm met creatief visualiseren