Mini Workshop: verander je leven met creatief visualiseren

Zie wat je wilt alsof het er al is

Mini Workshop: verander je leven met creatief visualiseren

In het kort

Creatief visualiseren is bewust gebruik maken van je verbeelding om tot stand te brengen wat je wilt. Je maakt een positief beeld in je hoofd van wat hetgeen je wilt. Beelden zijn veel krachtiger dan woorden en roepen gemakkelijker een gevoel op. Door dit gevoel ga je de energie uit stralen die er voor zorgt dat hetgeen je wilt naar je toe komt. 

 

Verander je invloed op de wereld om je heen met creatief visualiseren

Alles verandert, dat is zeker en dit wordt door iedereen herkend. Op een groot deel van alles dat verandert hebben wij invloed. Dit wordt helaas door weinigen herkend. Bedenk je eens het volgende: hoe zou jouw wereld eruit zien als je invloed had op bijvoorbeeld  je woning, werk, inkomen, toekomstdromen, geluk, liefde............?

Het goede nieuws is: die invloed heb je met de mogelijkheid van Creatief Visualiseren. Dit is een levenswijze die helpt om datgene tot stand te brengen wat jij wilt. 

 

Wij zijn scheppers van onze eigen toekomst

Vanuit het besef van onze verbeeldingskracht kun je Creatief Visualiseren inzetten voor het geluk dat je wilt bereiken. Hiermee verander jij je leven.

In al onze trainingen en workshops van de afgelopen jaren komt de kracht van het positieve denken altijd aan bod. Want hiermee heb je de meeste invloed op je leven.

Het is kansrijk denken en voelen vanuit je hart en bewust jouw energie richten. Daarbij stuur je zonder te twijfelen een beeld met een positief gevoel het universum in. Erop vertrouwend dat de acties die je daarna gaat ondernemen tot stand gaan brengen wat jij graag wilt zien in jouw nabije werkelijkheid.

Vanaf het moment dat je dit gaat doen heeft het onmiddellijke invloed op alles om je heen. Door het simpele feit dat alles met elkaar verbonden is.

Voorbeeld: ander werk. 

Stel iemand wil ander werk. Door zich voor te stellen dat zij dit werk al doet en voor zich te zien en te voelen hoe geweldig dit werk is, komt het nieuwe werk sneller dichterbij. Als zij een sollicitatiegesprek krijgt en zichzelf  binnen die organisatie ziet functioneren, heeft dit tot gevolg dat de persoon aan de andere kant van de tafel haar ook sneller in de organisatie 'ziet'.

Werkt het echt zo?

En als je het moeilijk vindt om te geloven dat inbeelding werkt,  denk dan eens na over het volgende voorbeeld:

wat is het verschil in reactie als iemand met een vijandige blik in de ogen over straat loopt of dit doet met een open vriendelijke blik ? Bedenk dit eens.. wat uit wordt gestraald, komt terug.

Zo binnen, zo buiten

Die uitstraling is een onzichtbare krachtige energie waarvan wij het bestaan meestal niet beseffen. Dit effect van 'wat je uitstraalt komt naar je terug' is zelfs een natuurwet die die de Wet van Aantrekking wordt genoemd. 

De universele levensenergie waaruit alles is opgebouwd is eindeloos en overvloedig.

Wij gebruiken deze energie niet bewust in ons voordeel. Omdat wij ons niet beseffen hoe deze energie alles doordringt en doordrenkt en al het zichtbare en onzichtbare verbindt.  Creatief Visualiseren zouden kinderen moeten leren op school, bedrijven kunnen het gebruiken voor hun succes en voor al hun werknemers. Alle mensen die gelukkiger willen zijn zouden er kennis van moeten hebben. Want alles werkt volgens de wet van aantrekking. Of je dit nu weet of niet.

De verbeelding is de krachtige aangeboren eigenschap om de energie waaruit alles ontstaat te beinvloeden. Als je deze toepast vanuit een vrolijke, optimistische en speelse levenshouding, dan komt naar je toe wat je wilt. Op het moment dat je juist denkt aan tekort of te weinig, dan komen er situaties die daar bij passen.  

 

De zeven - tot tienduizend regel toont de kracht van verbeelding

Onze logische hersenhelft kan gemiddeld zeven indrukken per seconde verwerken. Indrukken vanuit de zintuigen horen, zien, ruiken, voelen en proeven. De intuïtieve beeldende hersenhelft kan tienduizend indrukken per seconde opdoen. Deze komt in actie door het gebruik van onze verbeelding. Ons verstand is zeker belangrijk, maar onze beeldende intuïtieve kracht is vele malen sterker. Deze verbeelding gebruik je bij het Creatief Visualiseren. 

Wij zijn een sterke zender van energie met een enorm potentieel, onze verbeeldingskracht is daarbij ons meest krachtig instrument.

Hoe weet je dat je goed zit? 

Dit kun je gemakkelijk vaststellen. Ga naar jouw gevoel. Je gevoel vertelt je of jij bezig bent met je te richten op wat je wilt in plaats van op wat je niet wilt.

Voorbeeld: Je wilt meer geld. Voel je dan hoe fijn het is om die vrijheid te hebben om nieuwe dingen te kunnen doen? Of wens je meer geld, maar is jouw gevoel daarbij juist negatief omdat je denkt aan het geldtekort dat er nu is? 

Je doet niets goed of fout, je checkt gewoon even bij jezelf of je uit het patroon kunt stappen van het gebrek aan geld. En dat is in het begin lastig om te doen. Hieronder zie je een oefening waarmee je de kracht van Creatief Visualiseren kunt opbouwen. Eerst nog een herkenbaar voorbeeld over dat je het al gedaan hebt.

Voorbeeld: "ik zat net aan je te denken"

De levensenergie waaruit wij zijn gebouwd en die wij verspreiden door te denken en te voelen, volgt onze aandacht. Waar onze aandacht naar toe gaat, daar vloeit de energie heen.  Een bekend voorbeeld: je denkt sterk aan een vriendin en dat je haar weer eens wilt bellen. Je ziet haar voor je en voelt hoe graag je haar weer eens wilt horen.  Later op die dag gaat de telefoon en juist die vriendin belt jou op. Verbaasd? Dit lijkt bijzonder maar is volkomen logisch. Dit is de Wet van Aantrekking aan het werk.  Nu kun je dit  bewuster toe passen. Het werkte altijd al zo, maar dan meestal on-be-wust.

 

Oefening: in vijf stappen Creatief Visualiseren.

stap 1  Maak jezelf rustig via de adem, NU alleen maar zijn

stap 2  Sluit je ogen en denk aan wat je wilt bereiken.
Zie het dan voor je, zo levendig en duidelijk mogelijk.

stap 3  Voel in heel je lijf hoe geweldig het is.
Dit is gelijk jouw controle of jouw aandacht gaat echt naar wat je wilt. 

stap 4  Voel je dankbaar.

stap 5  Laat los in vertrouwen. Je kunt in jezelf zeggen:
"laat dit of iets nog beters voor mij tot stand komen"

Veel plezier !

 

Tips voor vervolg:

pas creatief visualiseren toe bij