Mini Workshop: Leer wat de Wet van Aantrekking is en hoe deze werkt
 

Mini Workshop: Leer wat de Wet van Aantrekking is en hoe deze werkt 

Herken je natuurlijke kracht en ga deze bewust inzetten om je leven vorm te geven

 

 

Soms lijkt het alsof het leven ons overkomt en dat wij er geen invloed op hebben. Jij hebt echter veel invloed op hoe jouw leven verloopt. Hoe, dat kun je ontdekken door je te verdiepen in de natuurwet die jouw leven bestuurt. Hier een eerste kennismaking.   

De wet van aantrekking werkt altijd

Wat je uitstraalt, krijg je terug van de wereld om je heen. Of je dit nu bewust of onbewust doet. Iemand die met een boos gezicht over straat loopt krijgt en ziet meer dingen om boos over te zijn. Iemand die met een open vriendelijke blik over straat loopt,  krijgt en ziet meer dingen om zich happy over te voelen. Je straalt het uit. Zichtbaar en onzichtbaar.  

Of je nu iets positiefs of iets negatiefs uitstraalt maakt voor de wet van aantrekking niet uit. Wat je uitstraalt, krijg je terug. Dit mechanisme van actie - reactie werkt altijd. Op het moment dat wij ons bewust worden van deze werking van energie, dan kunnen we gerichter gaan bepalen wat we terug willen zien in de wereld om ons heen.

Doorbraak bekendheid van de Wet van Aantrekking

De Wet van Aantrekking is vooral onder de aandacht gekomen bij mensen door de film “The Secret”  Deze noem ik nu omdat veel mensen verwijzen naar Secret. In deze film en in het bijbehorende boek van Rhonda Byrne ( the Secret, 2006 Simon & Schuster)  krijg je een eerste informatie over hoe deze natuurwet in zijn werk gaat. Dit wordt verteld door diverse zakenmensen, een kwantumfysicus, chiropractor, succes trainers, een astronauten trainer en auteurs. Zij vertellen over ' het geheim' dat eigenlijk geen geheim is. Gewoon omdat het tot onze eigen natuur behoort en wij van nature uit een scheppend wezen zijn.

Visualiseren

De meeste mensen zijn zich volledig onbewust van de wet van aantrekking. Wel hebben miljoenen mensen wereldwijd  The Secret  gelezen en de film gezien. In de film zien we mensen bezig met visualiseren: met het zich een voorstelling maken van wat ze willen hebben of bereiken. Waardoor ze daar zo een positief mogelijk gevoel over krijgen.

Visualiseren houdt in dat je hetgeen je wilt voor je en je voelt hoe goed dit voor jou is. Voel hoe het is om al zo te zijn of iets al te hebben en laat het daarna los. De wet van aantrekking gaat vervolgens aan de slag om jouw wensen te manifesteren. Dit is de boodschap van The Secret in een notendop. Dit werkt, ontegenzeggelijk.

Maar het toepassen visualiseren alleen is zeker niet genoeg. En dit is gelijk de beperking in het boek en de film. Ik geef je een praktisch voorbeeld.

Zij ziet zichzelf al werken als architecte

Stel, een jonge architecte wil van werk veranderen, een stap voorwaarts zetten naar een baan met meer creativiteit en vrijheid. Bedrijf X is een Architectenbureau dat werkt vanuit een ecologische visie en buiten de box denkt. Wouw, daar zou zij graag gaan werken

Dit bedrijf drukt uit wat zij nu is en hoe zij nu tegen het architectenwerk aankijkt. Zij gaat vervolgens visualiseren hoe het zou zijn om daar te werken. Zij ziet zichzelf in gedachten naar binnen gaan Zij wordt enthousiast begroet door de receptioniste en komt in haar werkkamer. Deze helemaal is ingericht naar haar wens......  Collegae zijn blij haar te zien en ze neemt deel aan een brainstormsessie voor een nieuw opwindend project over ecologisch wonen.

Zij voelt, ruikt en ziet alles voor zich alsof het zo is. Hoe geweldig het is om in  een gebouw te werken dat er niet uit ziet als een kantoor. Om in een ruimte te zijn die niet is ingericht met systeemplafonds, standaard werkplekken en zonnebanken verlichting boven je hoofd.

Doen

Tot zover kon alles vanuit de stoel thuis. Maar dit is natuurlijk niet voldoende om die baan te krijgen. Dus moet zij er ook actie aan koppelen. Dus gaat ze zich verder in het bedrijf verdiepen en solliciteren. Dit alles wel met het gevoel alsof zij er al werkt, uit de visualisatie.

Stel je nu voor dat jij de eigenares bent van dat bedrijf en je krijgt haar op bezoek voor een kennismaking. Jij voelt haar energie, als ze zegt dat zij de waarden van jouw bedrijf ondersteunt, dan voel jij op dat moment dit ook. Meer dan bij een sollicitant die solliciteert omdat deze graag als architect wilt werken. Ondanks dat deze zich ook goed heeft voorbereid en de visie en missie kent, maar daarbij niet dat sterke gevoel uitstraalt.

Wij mensen merken in die eerste seconden op wat er non-verbaal allemaal gebeurt Hierbij vangen we de energie van de ander op. Die energie moet kloppen met de verwachtingen en kloppen  met wat verder verbaal en non-verbaal wordt geuit. Dit is ook de wet van aantrekking aan zet werk op zichtbaar niveau.

Als jij het zelf niet gelooft, dan gelooft de ander ' niet '

Een " niet"  in jouw hoofd, het bijbehorende gevoel en daarmee in jouw uitstraling aanwezig, breng je over. Een tegenovergesteld voorbeeld met het verhaal van de architecte  is de sollicitant die al drie keer is afgewezen en niet meer in zichzelf gelooft. Jij zal als werkgever direct twijfel ervaren bij je overweging om deze persoon aan te nemen. Dit is wat die persoon -onbewust- uitstraalt. En deze informatie is direct aanwezig en kan door anderen opgevangen worden.

Na het creatief visualiseren volgt dus actie! 

Zowel Bob Proctor, Joe Vitale en Jack Canfield , allen sprekers in de film The Secret, onderschrijven in hun eigen programma's dat de actiefase na het creatief visualiseren nodig  is.

Dan is The Law of Attraction, zoals zij hem noemen, sterker in werking. In de workshops die wij geven vertellen we dat als je positieve energie hebt, je deze moet laten stromen.  Dit kan alleen maar door in beweging te komen en daadwerkelijk dingen te gaan doen. Zelf heb ik gemerkt dat het goed is om daarbij klein te beginnen. Om zo direct  te ervaren dat wat je denkt en voelt, jouw realiteit meteen beïnvloed.

De parkeerplek, voorbeeld hoe de wet van aantrekking werkt in het dagelijkse leven. Probeer het!

Ik zou een presentatie geven, was laat en vijftien mensen zaten te wachten. Er was markt die dag en de parkeerplaats was tjokvol. Vooral omdat er net een school uitging en ouders met de auto kwamen vanwege het slechte weer. Ik voelde paniek, herkende dit en verving deze emotie door het gevoel en een positief herhalende zin: " er is een parkeerplaats voor mij vlak bij"  Alsof niemand deze gezien had, was er een ruime plek. Vlak bij het gebouw waar ik moest zijn. Dit alles terwijl auto's in de rij stonden te wachten op een parkeerplek. Ik was verbaasd en onder de indruk, wouw, de wet van aantrekking bewust toepassen, het werkt echt !

De Baan die werd afgewezen...

Dit verhaal vertel ik regelmatig in onze trainingen. Ik wilde graag bij een organisatie werken, had drie bijeenkomsten gehad, compleet met een rollerspel waarvan afsluitend een hele dag vol met testen. Aan het einde van die derde dag was er een concluderend gesprek met een psycholoog die mij vertelde:  "jij  bent geen geschikte kandidaat".
Ik was woedend en teleurgesteld, zoveel tijd geïnvesteerd. Die avond overdacht ik de situatie, besloot een kansrijke energie te scheppen i.p.v in het frustrerende gevoel van afgewezen zijn te blijven. Door te gaan visualiseren dat ik daar gewoon aan het werk ben. En een plannetje te maken om nog een keer contact te hebben.

Kiezen vanuit een positief gevoel

Ik koos ervoor om de wet van aantrekking nu bewust te gaan toepassen in plaats van het een onbewust proces te laten zijn. Belde dus de volgende ochtend het hoofd van de afdeling en overtuigde hem voor nog een gesprek. Hij werd getriggerd door mijn vastberadenheid. Ik kon hem tussen twee vergaderingen door ontmoeten, dronk koffie met hem in een café, en werd dezelfde dag aangenomen. Actie is in dit voorbeeld essentieel, met alleen visualiseren had ik de baan nooit gekregen. Kiezen voor actie vanuit een positief gevoel is nodig om dingen voor je te laten werken.

Het geld

Geld is een van de meest voorkomende dingen die mensen visualiseren. Geen beste om te gebruiken, want geld op zichzelf is leeg, zonder vorm dus. Beter is te visualiseren wat je wilt gaan doen met dat geld en maak daar de beelden bij. Zo konden wij vanuit ons bedrijf een opleiding Co Active Coachen die wij graag wilden volgen, niet betalen. Ik visualiseerde niet die drie duizend Euro opleidingsgeld. Wel zag ik voor mij dat ik al bezig was met die opleiding en hoe ik de kennis in de praktijk aan het toepassen was.

Net op tijd kregen wij met ons bedrijf een eerste grote opdracht en konden mijn compagnon en ik samen die opleiding volgen. Deze opleiding bleek de basis te zijn voor onze verdere aanpak om mensen bij hun succes te brengen. Bovendien bracht het ons het succes dat wij wensten.

Hieronder zie je de volgorde van het proces dat jou kan brengen wat je wilt. Dit is de wet van aantrekking ingedikt. Kijk ook nog naar deel 2 voor wat verdieping die het voor jou nog gemakkelijker maakt om dit toe te passen.

Want de Wet van Aantrekking, zoals die bekend is geworden, is een secundaire wet. Leer de wet die werkelijk bestuurt en hoe die werkt. Klik hier voor de 2e mini workshop.

Oefening: wat je ook  visualiseert.....

Een nieuw boek of een nieuwe baan, het principe werkt hetzelfde. Wees je ervan bewust dat hoe jij je voelt  via de wet van aantrekking  direct invloed heeft op wat jij vandaag gaat meemaken. Die energie is er direct, zonder tijdsvertraging en door iedereen die er zich ervan bewust is op te vangen. Dit gebeurt zowel met de dingen die je niet wilt, als met de dingen die je wel wilt. Word je hier dus bewust van.  Je kunt de wet van aantrekking als volgt toepassen:

denk positief over wat je wilt

visualiseer alsof het al zo is

daarop volgen de kansrijke gevoelens

dan verandert je uitstraling

onderneem actie vanuit het positieve gevoel

die actie leid tot het resultaat dat je wenst