Mini Workshop: Maak kennis met de Start de Flow Methode

Ontdek de principes voor een leven in Flow

Mini Workshop: Maak kennis met de Start de Flow Methode
 

In het kort

In deze mini workshop maak je kennis met een aantal basisprincipes en een andere manier van denken over hoe je kunt leven zoals je wilt. De gemiddelde mens zal dit zeker als onrealistisch bestempelen, terwijl deze manier juist gebaseerd is op natuurlijke wetten. De grote vergissing is dat we verwijderd zijn geraakt van onze natuur en wij juist dat waaruit wij bestaan ontkennen, waardoor wij op een onnatuurlijke manier op zoek gaan naar wie wij zijn en geluk. Misschien dat deze mini workshop iets in jou wakker maakt. Kijken hoe ver jij komt. Let’s Go!
   

Wat is Flow?

Iedereen heeft wel eens Flow ervaren, meestal tijdens een activiteit. Wat gebeurt er tijdens Flow? Je hebt niet meer de tijd in de gaten en je gaat volledig op in de activiteit. Het is de optimale ervaring. Mihaly Csikszentmihalyi onderzocht Flow op een wetenschappelijke manier. Hij geeft een voorbeeld van iemand die een steile rotswand beklimt. Daarbij is er volledige aandacht, de klimmer is volledig in het NU. Tijd speelt op dat moment geen rol in het bewustzijn. Het lichaam wordt een geheel met de activiteit en er is geen gescheiden lichaamsbewustzijn. Het doen van de activiteit voelt als geluk en vervullend aan. De ervaring zelf is al de beloning. Zodra de activiteit voorbij is, kan er nog wel even het goede gevoel zijn, maar dit ebt snel weg.


Flow gebruiken als een manier van leven


Flow zoals wij bij Start de Flow mensen leren, is leven op de natuurlijke manier die bij jou past. Als je dit doet dan merk je dat mensen, dingen en omstandigheden die op je pad komen steeds meer gaan  samenvallen met hetgeen jij wilt. Op het moment dat dit bij jou gebeurt, zullen mensen om je heen  meestal aangeven dat jij geluk hebt of dat het allemaal toeval is. En inderdaad; het valt je toe.  Hoe meer je dit ervaart hoe meer jouw perspectief op jouw leven gaat veranderen. En op een gegeven moment weet je wat de natuurlijke manier inhoudt en hoe deze werkt. Flow is daarvan de uitkomst en dit resultaat is gewoon logisch en geen toeval meer.
Hoe klinkt dit voor jou?  

 

Wat is dan de natuurlijke manier?


Okay, nu een beetje de diepte in. De natuurlijke manier is bewust gebruik maken van de natuurlijke orde van dingen en van de natuurlijke wetten, om zo het leven te creëren dat jij wilt. Alles om je heen is doordrongen van deze creatieve universele intelligentie. Deze creatieve universele intelligentie is er altijd, werkt altijd en omvat dus alles. Inclusief wat jij hebt en wat jij bent:  alles is er door gebouwd.  Als mens kunnen we die natuurlijke wetten niet veranderen; ze zijn wat ze zijn. Daarom valt hun werken niet meer op. Als kind leer je bijvoorbeeld niet dat iets naar boven kan vallen, je ziet dat dingen op de grond vallen en zo is het gewoon.

Op het moment dat we de natuurlijke manier herkennen en kunnen benoemen voor ons zelf, hebben we in principe de keuze om er bewuster gebruik van te gaan maken. Hierdoor kun je gaan leven in Flow. Rond de 95% van de mensen zijn zich hiervan helemaal niet bewust.


Het Creatieve Proces dat bij jou past

 

Op het moment dat je herkent hoe de op de principes van Flow aan kunt sluiten en dus te gaan leven zoals jij wilt, begint het vorm-geven. Dit is het meest bevredigende onderdeel van wat ik het Creatieve Proces ben gaan noemen. Dit Creatieve Proces moet bij jou passen en is dus uniek voor jou. Dus op jouw manier, met jouw kennis en talent in een omgeving die bij jou past. Die manier zal jou gaan passen als een behaaglijke warme jas.  

Want jouw manier moet goed voelen anders kan het nooit tot een positieve manifestatie komen. Zodra hetgeen je wilt bereiken  een gevecht of worsteling wordt, ben je het contact verloren met de Easy Way. En uit de Flow die je wilt, je hebt de verbinding verbroken. En natuurlijk kan er soms iets gebeuren dat je als tegenslag kunt ervaren en het er even op lijkt alsof je alles weer kwijt bent. Dit is niet zo. Want in werkelijkheid is het een fine tuning van jouw verlangen en jouw creatieve proces.
Ook zal het af en toe spannend zijn, want de natuurlijke manier is er een van expansie en nog meer uitdrukken van wie je bent.  Angst of spanning voelen is juist een prachtig teken dat je aan het groeien bent.

Dit alles kun je op jouw manier blijven doen.
Het is jouw unieke Flow.
Je bent voor deze manier van niemand afhankelijk.
Je schept het helemaal zelf. 

          

Leven in Flow


Let  op: het feit dat je dit nu nog leest betekent dat iets in jou merkt, dat dit van waarde kan zijn. Wat nu komt is zo belangrijk, dus zou het geweldig zijn als je de volgende zin diep in jou kunt gaan voelen: 

“het is oorspronkelijk de bedoeling dat jouw verlangen naar hoe je wilt leven, aansluit op de natuurlijke manier ”.

Dus: “jouw leven is jouw verlangen dat aansluit op de natuur”. Zo zijn we gemaakt, dat IS de bedoeling.  Het is wat mensen ook wel als hun roeping of missie kunnen ervaren. Je bent dan in harmonie met Al wat is. Zo is het bedoeld. Het is bedoeld dat dingen voor jou easy gaan, dan je groeit (evolutie) en dat je gelukkig bent. Je vecht niet tegen alles en iedereen om dingen voor elkaar te krijgen; in godsnaam nee!

Je stemt af op wat jij wilt en brengt dit in harmonie met de creatieve universele intelligentie. Je SLUIT DUS AAN en stroomt mee in deze energie.

Vervolgens geef je tijdens jouw unieke Creatieve Proces vorm aan hetgeen je wilt. Dit is gebaseerd op kennis en vertrouwen die komen uit het inzicht dat het gewoon zo werkt. DE logisch positieve uitkomst heeft niets te maken met geloof, hoop of geluk. Ook is er niemand die oordeelt of jij dit resultaat wel verdient. Integendeel, jij bent DE krachtig scheppende manier waarop de universele intelligentie zich kan uitdrukken.

En gebruik voor deze energie een woord dat bij jou past. Bijvoorbeeld: God, universele intelligentie, de bron, kosmische energie, het licht, de universele kracht etc. ( Ik gebruik het woord God bewust niet, omdat er weinig woorden zijn die zo slecht begrepen worden en zo misbruikt zijn als het woord 'God' )

 

Even een check of je dit nu kunt ervaren:

Misschien kun je nu al anders kijken naar wat Leven werkelijk is. Check it out door onderstaande tekst te lezen.  

Samenvattend: leven in Flow is leven zoals het leven is bedoeld. Het is het tegenovergestelde van de worsteling en de realiteit dat je dingen door heel hard werken in het leven moet verdienen. In Flow zijn is aansluiten op de natuur door inzicht te verkrijgen hoe de natuurlijke wetten werken. Vanuit dat nieuwe inzicht ga je bewust en gericht aandacht geven aan wat je wilt en breng je daardoor jouw unieke creatieve proces op gang. Je bent niet verbaasd over de uitkomst, want deze is een logisch gevolg van het afgestemd blijven op de universele intelligente. En je weet: dit resultaat gaat het hopen, geloven en toeval voorbij. Geweldig toch?

 

Oefening leven in Flow


Met de volgende oefening kun je jouw bewustzijn voor het leven in Flow versterken. Doe deze oefening bij voorkeur een paar keer per dag en in ieder geval kort na het wakker worden en voordat je gaat slapen.

Lees dit zoveel mogelijk en op een gegeven moment kun je het zo gaan voelen. Ook kun je je eigen woorden hiervoor vinden die nog beter bij jou passen.

“ik kies ervoor om in harmonie te leven met de natuur.

Ik voel de universele kracht door mij heen gaan:  door mijn handen, mijn voeten en mijn kruin.

Ik ben een kanaal voor deze natuurlijke intelligentie en voel de energie stromen. Ik zie het leven voor mij zoals ik dit wil en weet dat dit zo bedoeld is.

Ik ben gelukkig en dankbaar en sta open voor de signalen die mijn creatieve proces voeden. Ik kan dat heerlijk op mijn manier doen.

De juiste mensen, geld en mogelijkheden komen vanzelf op mijn pad.

Dit weet ik zeker OMDAT HET ZO MOET ZIJN. Dit is een natuurwet.”  
 

Tips om verder te gaan

Ook al mis je nog verdiepende informatie, als je dit kunt aannemen en voelen,  is het al genoeg om positief voor jou te laten werken. Ga vooral ook de natuur in, wees eens een half uur stil en besef hoe mooi alles ‘in elkaar steekt’ en dat jij daar een onderdeel van bent.

Lees vooral ook het artikel over de 3 fases in het Flow Proces en herken in welke fase jij zit.  KlIK HIER
Afsluitend nog een tip: deel dit met zo weinig mogelijk mensen, want je roept daardoor tegenovergestelde energie op door hun reacties. Het is jouw unieke Creatieve Proces!

All the best

Rob