Pas dit toe: laat meer geld toe in je leven

maak een ander geld gevoel 

 

Wij hebben meestal een slechte relatie met geld. Tekort of angst voor toekomstig tekort maakt ons ongelukkig. Dit kun je gemakkelijk veranderen.

 

Jij en geld

Geld is een ruilmiddel dat we overal voor nodig hebben. Geld is in de loop der tijd meer geworden. Wat is jouw relatie tot geld? En als die onplezierig is, wil je die dan veranderen zodat geld naar je toe komt? Gebruik deze eenvoudige tip, je kunt het in 5 minuten leren.

 

Jouw gevoel over geld

Zoals alles in de natuur zijn de dingen die werkelijk positief voor jou werken, nooit inspannend. Dat is ook met geld zo. Er is genoeg geld. Wat geld bij ons weghoudt is hoe wij er over denken. Dat bepaalt weer hoe wij ons bij geld voelen. En dit is dan jouw relatie tot het geld. Hier een paar vervelende emoties die mensen vaak bij geld ervaren:

- angst voor verlies
- onrust over geld behouden
- gevoel dat genoeg geld beperkt is tot een paar gelukkigen
- geld is slecht
- geld is niet belangrijk
- ik heb nooit geluk

 

Wat we voelen stralen we uit

Word je bewust van het gevoel dat je hebt bij geld, misschien is jouw gevoel hiervoor al benoemd of heb je er een ander gevoel bij. Op het moment dat je weet wat jouw gevoel bij geld is, kun je het sneller herkennen op het moment dat het er is. Dit is belangrijk want hetgeen wij voelen, dat stralen we uit. Stralen we geld-tekort uit, dan brengt ons dat meer van geld-tekort. Het enige dat we dan bij onszelf kunnen blijven zien, is de realiteit van niet genoeg geld. Je doet niets fout, dit is geen oordeel. Het is een mechanisme. Een automatisch denkpatroon dat in jou zit en dat je nu kunt gaan doorzien. En als je het hebt herkent, ga je op een andere manier met geld om.


Start de Flow: Geld naar je toe laten komen

Na de vorige stap: je gevoel bij geld herkennen, kun je verder. Je gaat een nieuw denk-automaatje op gang brengen. Je kunt in het geval van een geldtekort proberen dit aan te vechten, maar dan wordt het tekort groter en groter. Want je geeft het energie door het gevecht aan te gaan. Dus start een nieuwe gedachte over geld op. Deze gaat als volgt:

Een andere gedachte over geld maken

Dit is jouw nieuwe gedachte over geld:  “geld is neutraal, niet goed of slecht. Het is een middel van bestaan. Er is genoeg geld voor mij en voor iedereen. Geld stroomt in en weer uit mijn leven. Geld is Flow en wordt voortdurend aangevuld en ik beschik over het geld dat ik nodig heb om te doen wat ik wil”.  

Een nieuw soort aandacht voor geld

Je gebruikt je aandacht om te focussen op een positief gevoel over geld. Want als je de nieuwe gedachte over geld hierboven leest, zegt je gevoel misschien zoiets als: “mooie woorden, maar het is niet zo”. Geef je gevoel rustig de tijd om zich aan te passen. Want dit gevoel hoort bij een oud patroon dat al lang bij je is.

Herhaal de positieve zinnen over geld en op een gegeven moment zal jouw gevoel bij geld zich gaan aanpassen en positiever worden. Daarna zal geld gemakkelijker naar je toe komen. Ik sluit af met een geld creërende  “in en uit” oefening die je direct kunt toepassen.   

 

Jouw gedachten bij geld in en uit

Geld komt binnen en gaat weer door. Je gaat eten kopen, betaalt de rekeningen, ontvangt inkomsten etc. Dat is de Flow van Geld. Doe daarbij vanaf nu het volgende:

Iedere keer als je geld uitgeeft zeg je: “dank je wel” en je wens de ontvanger er veel geluk mee. Ja, ook als het de Belastingdienst is.
Iedere keer als je geld ontvangt zeg je “dank je wel” tegen de bron van het geld. Voel de dankbaarheid en het gemak waarmee het naar je toekomt, al is het maar twee Euro. Als je dit dagelijks doet en je gaat je rustiger en positiever voelen bij geld, dan verandert jouw financiële situatie van tekort in genoeg.

Even samenvatten en dan de Flow starten van voldoende geld

Dus: je ontvangt genoeg als je het oude negatieve patroon hebt herkent, je een nieuwe positieve geld-gedachtenstroom op gang gebracht hebt en iedere dag de in - en uit oefening doet. Dus reken je af in de winkel, zeg dan in gedachte “dank je wel “ tegen het geld dat jou verlaat en “ik wens je veel geluk en succes met het geld” voor de ontvanger.