Pas dit toe: Gebruik jouw energie voor wat je wilt 

stap van onbewust naar bewust en bereik wat je wilt

Pas dit toe: Gebruik jouw energie voor wat je wilt

 

Jij en energie

Op het moment dat je weet hoe energie werkt en je hier bewuster voor jezelf mee om gaat, kun je het inzetten om sneller te laten gebeuren wat jij wilt.  En binnen 5 minuten lezen kun je hier direct mee aan de slag. Daar gaat ie:

Alles is energie, alles om ons heen bestaat uiteindelijk uit bewegende deeltjes. Dat is misschien moeilijk om voor te stellen, omdat dingen er zo vast uit kunnen zien. Maar zou je dat wat om je heen is door een super electronen- microscoop kunnen zien, dat zie je veel ruimte met daarin trillende deeltjes. Dit is bij alles zo. Alles bestaat uit energie. En als alles uit energie bestaat, dan geldt dat ook voor jou. Jij bestaat ook uit die energie.

 

Je bent een energiecentrale

Je hebt genoeg energie in je om een dorp van stroom te voorzien. Ons lichaam vormt een krachtig energieveld. Die energie stralen we uit en deze energie beïnvloed alles om ons heen. Ook worden wij beïnvloed door de energie die om ons heen is, die niet van ons zelf vandaan komt. Dit gebeurt allemaal onbewust, tenminste tot nu toe. Want als je weet dat je een bron van energie bent, dan kun je het vanaf nu ook bewuster gaan toepassen.

 

Hoe weet je dat je iets uitstraalt?

Als je openstaat voor de gedachte dat je energie uitstraalt, dat kun je dat ook gaan merken. Doe maar eens een experiment. Bekijk eens wat er bij jou op een dag gebeurt en hoe jij je daarbij voelde. Want, wat je uitstraalt zie je terug in de wereld om je heen. Dus, heb je een dag waarop de dingen soepel gaan, dan is dat een gevolg van jouw energie die maakt dat je dag zo verloopt. Voel je weerstand, of ben je geïrriteerd, dan kun je bij jezelf waarnemen wat jouw gevoel was voordat de irritatie merkbaar was. Check it out!

 
Gebruik jouw gevoel als gids

Jouw gevoel vertelt je in welk energie je zit. Dit gevoel wordt veroorzaakt door jouw gedachten. Die gedachten zijn vaak het gevolg van thema’s in ons hoofd, waar wij onbewust mee bezig zijn. We hebben zo allemaal onze automaatjes lopen, die soms nuttig zijn maar meestal ons belemmeren te bereiken wat wij willen.

Let eens op je gevoel en gebruik dit als gids om je te waarschuwen welke energie je aan het uitstralen bent. Daarbij is het niet goed of fout dat energie positief of minder positief zou zijn. Iedereen is op z’n tijd wel eens boos, verdrietig of in een onprettige stemming. Wel kun je door het bewust van jouw energie te zijn, bewust gaan kiezen om jouw energie te richten op wat je wilt.

Een andere gedachte maken


Stel dat je wilt ander werk omdat het huidige werk je niet meer de voldoening geeft die je zoekt. Richt jouw energie, jouw aandacht eens volledig op het nieuwe werk. Hoe ziet het er uit? Wat ben je aan het doen? En check wat je gevoel daarbij is. Want het kan zijn dat het onvoldane gevoel van je huidige werk juist sterker is geworden, omdat je nu extra goed beseft wat je mist in je werk. Dus, jouw gids, je  gevoel, vertelt jou in dit geval dat de energie uitgaat naar “wat je mist”. En dit gevoel zet jou in een energie waarbij je uitstraalt “wat je mist” en niet “wat je wilt”. Het mooie is dat je dit nu herkent. En dan kun je gericht kiezen voor wat anders, mits dit emotioneel nu voor jou mogelijk is. En anders ben je eerst gewoon nog een poosje in de “wat ik niet wil” energie.
 

Nu kies je voor andere energie

Nadat je herkent hebt dat jouw energie niet op het voor jou gunstige spoor zit kun je deze energie omzetten. Je kies nu ervoor om je aandacht te focussen op het positieve gevoel van ander werk. Hierdoor verschuift jouw energie van het bestaande werk dat je niet meer wilt naar het nieuwe werk dat beter bij je past. Je gaat direct uitstralen wat je wilt. En dit zorgt ervoor dat de juiste mensen en omstandigheden op je pad komen om dichterbij nieuw werk te komen. Dit werkt altijd zo, want dat is een natuurlijk proces.
Dit kun je oefenen en er steeds beter in worden en word je misschien een energie junkie.
 

Oefening: gebruik de energie voor wat jij wilt

Hier zie je wat je in 5  eenvoudige stappen kunt oefenen.

  1. Bepaal wat je wilt
    2. Ga met je aandacht naar je gevoel, ondersteunt je gevoel wat je wilt?
    3. Kies een positief beeld over wat je wilt. Zie het voor je
    4. Check je gevoel nog eens, komt dit overeen met wat je wilt?
    5. Zo ja, houd dit gevoel zo lang mogelijk vast. Zo nee, begin weer bij 1

Het goede nieuws is dat je dit zelf kunt doen, je bent niet afhankelijk van anderen. Je bent bewust van jouw kracht en zet die gericht in om te bereiken wat je wilt. Dit gebeurt in stilte en je kunt het op ieder moment doen. Hoe meer je dit op een dag doet, des te sneller komen de signalen en de kansen naar je toe om andere dingen te gaan doen