Pas dit toe: EHBO bij negatieve mensen

blijf in jouw flow en zorg dat hun energie jou niet in de weg zit

Pas dit toe: EHBO bij negatieve mensen blijf in jouw flow en zorg dat hun energie jou niet in de weg zit

Soms worden we beïnvloed door het negatieve gedrag van anderen. En dat voelt niet goed. Daar kun je nu direct iets aan doen.  Neem 5 minuten leestijd en kijk eens of je met deze tip aan de slag kunt.

Jij en energie. Blijf in jouw Flow

Op het moment dat je weet hoe energie werkt en je hier bewuster voor jezelf mee om gaat, kun je het inzetten om sneller te laten gebeuren wat jij wilt.  En binnen 5 minuten lezen kun je hier direct mee aan de slag. Daar gaat ie:

Energie stroomt tussen mensen heen en weer. Zo kun je direct voelen wat goed of niet goed is. Met wie je wel zou willen praten en met wie niet. En dat is niet altijd prettig want soms voelt het echt niet goed. Dit is ook een onderdeel van ons natuurlijke beschermingsmechanisme dat gemaakt is om in actie te komen bij acuut gevaar. Maar als je iemand veel om je heen hebt die geen goede energie uitstraalt, dan krijg je daar last van.  

Onder de huid zitten

Stel je hebt een collega op het werk die zich vervelend naar jou opstelt. Er is niet altijd aan te ontkomen want je bent op dezelfde werkplek. Zo iemand kan onder je huis gaan zitten. Het word echt foute boel als je voordat je naar het werk gaat al bezig bent met het feit dat je deze collega niet wilt zien. Je roept daarmee al de energie op terwijl de situatie er op dat moment helemaal niet is.    


Een onprettige ontmoeting

Of je ontmoet iemand die zich negatief gedraagt of een voor jou vervelende energie bij zich heeft. Dan kan het gebeuren dat je na die ontmoeting nog steeds met de energie van die persoon rondloopt. En het feit dat je tegen jezelf zegt dat je dit niet wilt, maakt niet uit.

Kun je jezelf afschermen voor de energie van anderen?

Bij mensen die je niet kunt ontwijken en wel wil ontwijken wordt er wel eens de tip gegeven om jezelf af te schermen. Door bijvoorbeeld een denkbeeldige plaat tussen jullie te plaatsen. Of door in een beschermend ei te gaan zitten. Het nadeel van afschermen is dat je alles buitensluit. Dus bijvoorbeeld op het werk ook de collegae met wie je wel goed overweg kunt. Of voor je kind of partner. Het risico van veelvuldig afschermen is dat je daarmee buiten het leven komt te staan. Dus het is niet zo een goede een manier om duurzaam negatieve energie van anderen te weren.
  

De afval emmer

Zelf heb ik wel eens geëxperimenteerd met een denkbeeldige afvalemmer. Die zet je in gedachten tussen jou en de ander in, je doet de klep open en je buigt alle rotzooi van die ander af, direct de emmer in. Deze methode is beter en kan prima werken als een EHBO. Je blijft alert en maakt alles mee waarbij je aandacht even gaat naar het afbuigen van onprettige uitingen zodat deze niet bij jou naar binnen komen.
  

Dit is een betere manier: een gedachtenspelletje

Naast de complete afscherming of tijdelijke afbuiging is er nog een manier en ik heb zelf verzonnen en gemerkt dat die voor mij het beste werkt. Omdat deze manier de energielast die je ervaart bij een ander langer bij je weghoudt. Dus het voorkomt ook het van tevoren al bezig zijn met die persoon. Misschien dat dit voor jou ook werkt. Deze manier gaat als volgt:

Je herkent zo snel mogelijk dat je last hebt van de energie van de ander. Dit kan zijn doordat je er aan loopt te denken of op het moment dat die ander bij jou in de buurt is. We nemen eerst het voorbeeld dat je een ander ontmoet en dat je daarbij merkt dat je niet bezig wilt zijn met de energie die de ander uitstraalt.

Dan ga je een gedachtenspelletje doen. De ander kan dit niet zien dat jij dit doet. Je zegt in jezelf: “Dat is zijn energie” dan maak je jezelf even stil van binnen en zeg je wederom in jezelf de zin: “ die energie is van hem”. Dan haal je rustig adem vanuit je buik en zeg je de derde zin in jezelf ” die energie hoort niet bij mij” . En klaar, laat los. Dit is het moment dat de ander misschien wel kan merken dat er iets in jou verschuift. Overigens is dat meestal niet het geval.  Omdat mensen die in een negatieve vibe zitten alleen maar met zichzelf bezig zijn.

Als je al in gedachten met iemand bezig en je dat al in een negatieve energie brengt terwijl die persoon niet in jouw omgeving is, dan doe je precies dezelfde oefening. Met het verschil dat je de drie korte zinnen hardop uitspreekt. Door geluid te kunnen maken en jezelf te horen, werkt deze EHBO nog sterker.  
 

In het kort

1. Stel zo snel mogelijk bij jezelf vast dat je last hebt van de energie van de ander. Dan doe je het volgende gedachtenspel….
2. Je zegt in jezelf: “dat is zijn energie”
3. Maak je even stil van binnen
4. Je zegt in jezelf: “ die energie is van hem ”
5. Haal een keer rustig adem vanuit je buik
6. Je zegt in jezelf: “ die energie hoort niet bij mij” adem uit en laat gaan

Let op: op het moment dat je dit leest, dan werkt het nog niet. Als je het begrijpt, dan werkt het zeker ook nog niet. Probeer het uit en dan kun je het ervaren. Hoe meer je het doet, des te minder last heb je van de ander. En, je blijft in jouw fLOW en daarbij in het NU aanwezig. Want het is natuurlijk onzin dat jij je voor het leven af gaat schermen, voor die ene persoon die onbewust leeft.   

Ik wens je toe dat dit ook voor jou goed werkt

Hartelijke groet van Rob